Криптографи за 12 млн. лева ще купува Министерството на отбраната.

...
Криптографи за 12 млн. лева ще купува Министерството на отбраната.
Коментари Харесай

Министерство на отбраната дава 12 млн. лева за криптографи

Криптографи за 12 млн. лв. ще купува Министерството на защитата. Доставчикът на IP криптографски средства за отбрана на националната класифицирана информация до равнище „ Поверително “ се разпорежда на компания „ Технологика “ ЕАД. Нейна задача ще е също да организира курсове за образование на съответните 10 админи .
Избраната процедура е договаряне без издание на съобщение за поръчка, защото се отнася за областите защита и сигурност.
Потребността от обезпечаване на криптирани връзки за Министерството на защитата (МО) е от изключителна значимост за националната сигурност и защитата на страната, се сочи в известието.
Договорът, който следва да се подписа с изпълнителя, е за рамково съглашение със период 60 месеца . След това по съответни контракти към него ще се доставят повече IP криптографски средства. Понастоящем е за доставка на един вид.
С контракта ще се обезпечи доставка на общо 130 криптографа до 2022 година .Те ще са с три конфигурации: Народно събрание 7825 Branch Office, версии 10, 20 и 100 Mbps.
Според наредбата за криптографската сигурност на класифицираната информация се ползват единствено авансово утвърдени и регистрирани средства от Органа по криптографска сигурност по член 86 от Закона за отбрана на класифицираната информация.
Според документите за въпросния криптограф няма еквивалент. Той се създава от „ Крипто Интернешънъл АГ “ – Швейцария.
От сдружението уведомили МО, че единственият техен представител и сътрудник за българския пазар е „ Технологика “ ЕАД и единствено тя е упълномощена да прави действия по рекламиране, доставки, инсталиране и внедряване на продуктите и услугите на „ Крипто Интернешънъл АГ “ в България, както и да дава гаранционно и следгаранционно обслужване на създадени от тях артикули.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР