Криптографи за 12 млн. лева с ДДС ще купува Министерството

...
Криптографи за 12 млн. лева с ДДС ще купува Министерството
Коментари Харесай

Министерството на отбраната дава 12 млн. лева за криптографи

Криптографи за 12 млн. лв. с Данък добавена стойност ще купува Министерството на защитата. Доставчикът на IP криптографски средства за отбрана на националната класифицирана информация до равнище „ Поверително “ се разпорежда на компания „ Технологика “ ЕАД. Нейна задача ще е също да организира курсове за образование на съответните 10 админи .
Избраната процедура е договаряне без издание на съобщение за поръчка, защото се отнася за областите защита и сигурност.
Потребността от обезпечаване на криптирани връзки за Министерството на защитата (МО) е от изключителна значимост за националната сигурност и защитата на страната, се сочи в известието.
Договорът, който следва да се подписа с изпълнителя, е за рамково съглашение със период 60 месеца . След това по съответни контракти към него ще се доставят повече IP криптографски средства. Понастоящем е за доставка на един вид.
С контракта ще се обезпечи доставка на общо 130 криптографа до 2022 година .Те ще са с три конфигурации: Народно събрание 7825 Branch Office, версии 10, 20 и 100 Mbps.
Според наредбата за криптографската сигурност на класифицираната информация се ползват единствено авансово утвърдени и регистрирани средства от Органа по криптографска сигурност по член 86 от Закона за отбрана на класифицираната информация.
Според документите за въпросния криптограф няма еквивалент. Той се създава от „ Крипто Интернешънъл АГ “ – Швейцария.
От сдружението уведомили МО, че единственият техен представител и сътрудник за българския пазар е „ Технологика “ ЕАД и единствено тя е упълномощена да прави действия по рекламиране, доставки, инсталиране и внедряване на продуктите и услугите на „ Крипто Интернешънъл АГ “ в България, както и да дава гаранционно и следгаранционно обслужване на създадени от тях артикули.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР