Криптоброкерът Genesis се готви да подаде заявление за фалит още

...
Криптоброкерът Genesis се готви да подаде заявление за фалит още
Коментари Харесай

Криптоброкерът Genesis фалира

Криптоброкерът Genesis се готви да подаде заявление за банкрут още тази седмица,  като компанията работи за договорка с кредиторите след месеци на разногласия, оповестява „ Файненшъл таймс “, цитирайки лица, осведомени с въпроса,

Това ще направи Genesis най-новата криптожертва след срутва на борсата FTX на Сам Банкман-Фрид, който провокира потрес в промишлеността за цифрови активи.

Genesis и неговият притежател, подкрепяният от SoftBank криптоконгломерат Digital Currency Group (DCG), са в договаряния с кредиторите от средата на ноември. Genesis дължи на кредиторите над 3 милиарда $, заяви по-рано „ Файненшъл таймс “, в това число 900 милиона $ на клиенти на криптоборсата Gemini, притежавана от близнаците Уинкълвос, както и 280 милиона евро на нидерландската борса Bitvavo.

Предварително готова договорка за банкрут на Genesis се договаря с кредиторите и ще включва парични средства и капитал в Digital Currency Group, уточни един от източниците на финансово издание, добавяйки, че договорката може да бъде финализиран още тази седмица.

Genesis и DCG не дадоха отговор незабавно на настояванията за коментар от страна на „ Файненшъл таймс “.

Проблемите на Genesis започнаха скоро след колапса на борсата FTX. Компанията, която беше един от най-големите кредитори на крипто пазара, спря тегленията от страна на клиенти, базирайки се на „ невиждани пазарни разтърсвания “ и проблеми с ликвидността. Оттогава се бори безрезултатно за намиране на свежо финансиране.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР