Крипто пазарите изпращат една от най-лошите си седмици от времето

...
Крипто пазарите изпращат една от най-лошите си седмици от времето
Коментари Харесай

Криптовалутите се сриват, но Wall Street Memes набира над $25 милиона – обявена е дата за стейкинг и листване на CEX

Крипто пазарите изпращат една от най-лошите си седмици от времето на краха на FTX. Всички съществени криптовалути се сринаха доста през миналата седмица, което много удари упоритостите (и джобовете) на мнозина, които заложиха на несъмнено с Биткойн, Етериум и XRP.

Като че ли резултата от извоюваното дело против SEC отшумя и в този момент още веднъж навлизаме в “турбулентна фаза ”, където доста криптовалути означават спад с над 10%, а някои огромни губещи като EOS и ApeCoin даже регистрират солидни загуби от 20% и нагоре.

В този ред на мисли обаче, една криптовалута остава доста мощна – Wall Street Memes, като по време на уикенда доближи своята крайна цена от $0.0337, а остава доста малко до края на предпродажбите.  

Останете с нас, с цел да видите за какво Wall Street Memes може да се окаже доста по-добър ход за инвестиция в този момент, в сравнение с множеството съществени криптовалути.

Какво се случва с крипто пазара сега?

В момента текат няколко извънредно значими събития, които могат да се окажат основни за целия крипто пазар. Очевидно е, че Биткойн “не върви ”, а цената, която се бореше да мине $30,000, в този момент се срина до $26,000, а пазарната капитализация на $BTC е малко над $500 милиарда. Отделно, показателят на страха и алчността (Fear & Greed) се срина до 35, което е конфигурация за мечи пазар, макар скорошните вести от Forbes, че може и да се размине.

Нека забележим и главните аргументи за това.

Китайската стопанска система буксува доста

Спадът в китайската стопанска система и последващата дефлация за първи път през последните две години провокират тревожни сигнали за криптовалутния пазар, изключително във връзка с Биткойн (BTC).  

В последния епизод на Macro Markets, анализаторът Марсел Пекман разяснява, че дефлацията в Китай, която икономистите считат за проблем, би могла да има краткосрочни и средносрочни негативни последици върху Биткойн, както и суровините и акциите, които зависят от световния стопански растеж.

Миналия месец Китай претърпя дефлационни настроения, указващи тревожна нова фаза във все по-буксуващата стопанска система на страната. Според формалния показател за потребителски цени, в Китай те са намалели с 0.3% през юли спрямо миналата година.

Ако изключим волатилните цени на храни и сила, главната инфлация в действителност е повишена до 0.8% през юли, което е най-високото равнище от януари и е покачване от 0.4% през юни.

Този стопански напън може да се отрази отрицателно на крипто пазарите, като удари доверието и капиталовата интензивност в Биткойн.

Ripple още веднъж е “под прицел ” от SEC

Съдебният развой сред SEC (Комисията за скъпи бумаги и тържища на САЩ) и Ripple доближи до краткотраен свършек на 13 юли, като компанията реализира частична победа. В резултат на това, цената на XRP полетя нагоре и подвигна целия крипто пазар. Но в този момент, когато SEC възнамерява да внесе междинно искане, XRP може да се озове в неприятна обстановка.

По всичко проличава, че правната борба сред SEC и Ripple е надалеч от своя край. Частичната победа, която Ripple реализира през юли, сътвори краткотраен оптимизъм към валутата, само че новото деяние от страна на SEC ясно демонстрира, че американските регулатори не са подготвени да оставят случая “на мира ”, защото това може да сътвори казус.

SEC може да възвърне своя напън върху Ripple и това евентуално ще се отрази на цената и търговията на $XRP. Инвеститорите би трябвало да са деликатни и да наблюдават развиването на обстановката, защото тя може да има дълготрайни последици за валутата и за тези, които търгуват с нея.

Това, несъмнено, повлия доста отрицателно освен на Ripple, само че и на Биткойн и всички останали “мейнстрийм ” криптовалути, които рано или късно също могат да се окажат в клопката на своя най-лошия призрачен сън – а точно, главният крипто регулатор.

И тук може би идва ред да ви представим Wall Street Memes – меме криптовалутата, на която изобщо не й “пука ” за събитията.

Wall Street Memes – занимателният крипто план, който се надсмива на Уолстрийт и всички регулатори

Wall Street Memes ($WSM) трансформира визиите за крипто пазара със своя неповторим и занимателен метод, който се надсмива на Уолстрийт и всички финансови регулатори. Предпродажбата на този план остава непокътната даже от спада на пазарите, като събра впечатляващите $26 милиона досега, а се предлага на цена от $0.0337 за токен.

Освен финансовите вероятности, токенът на Wall Street Memes се концентрира върху заниманието и общността. Над 530,000 меме фена следват страницата на плана в Instagram и още към 260,000 в обществената мрежа X (новото название на Twitter), създавайки общественост, която е задоволително мощна, с цел да надмогне даже макроикономическите фактори. Това демонстрира, че когато вложителите и общността се ангажират с плана освен като средство за облага, само че и като феномен, който те желаят да поддържат и развият, триумфът може да бъде и непредвиден, a и впечатляващ.  

Паралелите с други меме криптовалути са неизбежни. $PEPE, да вземем за пример, е различен план, който ненадейно доближи до третата позиция в меме света и се крепи на третото място измежду меме монетите към този момент няколко месеца.

Стейкинг награди и листване на тържища – по кое време да чакаме?

Стейкингът се трансформира в привлекателно средство за събиране на средства и генериране на въздържан приход. От една страна стейкингът ще помогне на $WSM да не бъде продаван доста в самото начало (което може да е пагубно за цената на токените), а от друга – ранните вложители ще могат да завоюват рентабилност, която все още на писане на публикацията може да доближи внушителните 137% на годишна база.

До момента са стейкнати над 146.2 милиона $WSM токена и цифрата продължава да нараства, като това количество се равнява по сегашната цена на токена на $4.92 милиона.  

Разбира се, това не остана неусетно, като в уеб страницата на плана се загатва, че ще има “множество листвания на първокласни тържища ” по-късно повече от месец, като в “елитната ” категория попадат крипто тържища като Binance, Coinbase, KuCoin, ByBit, Kraken и други.


Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР