Крипто индустрията се сблъска с продължително понижение на пазарните цени

...
Крипто индустрията се сблъска с продължително понижение на пазарните цени
Коментари Харесай

Състояние на крипто индустрията: Анализ на Choke Point 2.0 и регулацията в САЩ

Крипто промишлеността се сблъска с дълготрайно намаляване на пазарните цени през 2022 година, известно като " крипто зимата ". Неотдавна секторът се сблъска с репресии от страна на регулаторните органи на Съединени американски щати във връзка с някои известни структури като Coinbase, Binance и Kraken, което в допълнение раздруса промишлеността.

Индустрията реагира, употребявайки живописен език, с цел да опише протичащото се, разпространявайки разбирането, че държавното управление на Съединени американски щати е тръгнало да крипто бранша.

Операция Choke Point 2.0: Координирани старания за обезкуражаване на банките

Ник Картър от Castle Island Ventures разказа напъните на държавното управление като координирана, многоведомствена интервенция за обезкуражаване на банките да работят с крипто компании. Според Картър тази тактика следва образец, употребен по-рано от администрациите на Обама и Тръмп. През 2018 година, под федерален напън, Bank of America и Citigroup лишиха от услугите си компании за огнестрелни оръжия, а BoA стартира да рапортува на федералното държавно управление за покупките на огнестрелни оръжия от клиенти.

Мати Грийнспан от Quantum Economics предизвести, че това така наречен прекъсване на банковите услуги може, изключително в светлината на неотдавнашните сривове на другарски настроените към криптовалутите банки като Silvergate, Silicon Valley Bank и Signature Bank. Грийнспан счита, че крипто се преглежда като за преобладаващата роля на щатския $ в международната търговия – което е забележителна и дългогодишна изгода за Съединени американски щати.

Ще докара ли регулирането до офшорни нововъведения в региона на криптоактивите?

Адвокат Майкъл Бачина предизвести, че, който се практикува в Съединени американски щати, просто ще. Главният изпълнителен шеф на френски снабдител на данни за цифрови активи съобщи пред The Wall Street Journal, че дейностите на американските организации могат да към Хонконг. Тази смяна повдига въпроса: Оправдани ли са тези опасения?

Няма умишлени старания от страна на регулаторните органи против криптовалутите

Дейвид Шаргел, сътрудник в адвокатската адвокатска фирма Bracewell съобщи, че не счита, че безусловно има съгласувани или умишлени старания от страна на регулаторите против криптовалутите.

Като цяло, крипто екосистемата се е трансформирала от нишов артикул в всеобщ и регулаторите играят на догонващ принцип. Регулаторните органи също по този начин признават, че крипто няма да изчезне.

Криптовалутата като опасност за господстващото състояние на щатския $ в международната търговия

Криптовалутите може и да имат капацитета да нарушат до известна степен световните търговски потоци, само че доларът е по-застрашен от други геополитически фактори,, съгласно Жонг Ян Чан, началник на проучванията в CoinGecko.

Неотдавна специалисти от Международния валутен фонд обявиха , че.

Неотдавнашният стопански отчет на администрацията на Байдън по отношение на цифровите активи

Мнозина от крипто общността бяха разочаровани от неотдавнашния стопански отчет на администрацията на Байдън, който посвети 35 от своите 507 страници на цифровите активи.


 


Дан Рийкър, основен шеф по растежа в децентрализираната финансова платформа Acala Network го назова. Въпреки това, в отчета няма нищо, което да разказва крипто като опасност за преобладаващата роля на щатския $ в международната търговия или за незабавна нужда от отнемане от банкови услуги на крипто субектите.

Регулаторните органи на Съединени американски щати са изправени пред акт на балансиране

Като цяло, регулаторните органи на Съединени американски щати са изправени пред балансиращ акт. Правителството има цялостното право да се оправи с неприятните участници, само че не би трябвало да убива нововъведенията в този развой. Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) не може да чака да контролира всичко в крипто пространството – не всичко е финансова скъпа книга.

Вместо това държавното управление би трябвало да се концентрира върху използването на обективни и транспарантни разпореждания, които ще насърчат растежа и нововъведенията в крипто промишлеността.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР