Крипто гигантът Binance се оказва един от основните контрагенти на

...
Крипто гигантът Binance се оказва един от основните контрагенти на
Коментари Харесай

Binance са обработили трансфери за $346 млн. на ударена от САЩ крипто борса

Крипто колосът Binance се оказва един от главните контрагенти на борсата за цифрови активи Bitzlato, която беше ликвидирана след интервенция на американските управляващи против прането на пари, оповестява " Ройтерс ". Агенцията се базира на блокчейн данни, съгласно които е имало прехвърляния сред двете страни за 346 млн. $ в биткойн.

В интервала от май 2018 година до предходната седмица Binance са обработили към 205 000 транзакции от май 2018 година за Bitzlato, като са били трансферирани над 20 000 биткойна. Именно Binance са и най-големият получаващ контрагент със $175 млн. $. Около 90 млн. $ от прехвърлянията са след август 2021 година, когато огромната крипто платформа разгласи, че ще изисква спомагателна верификация на потребителите си, с цел да се бори с прането на пари.
 Братът на Борис Джонсън напусна Binance
Братът на Борис Джонсън напусна Binance

Разследване на " Ройтерс " демонстрира комплицирана мрежа от компании към борсата и липса на бистрота

Именно за такава незаконна активност Bitzlato беше спряна на 18 януари. Според управляващите основаната в Хонконг платформа с съветски основател се е употребила в границите на разнообразни схеми за киберизнудване, заобикаляне на глобите против Москва и ред други нарушавания.
 Съединени американски щати сринаха криптоборсата Bitzlato поради пране на пари и връзки с Русия
Съединени американски щати подгониха още една криптоборса

Основателят ѝ беше задържан в Маями

Binance е единствената крипто огромна борса измежду огромните контрагенти на Bitzlato, показаха и от службата FinCEN към Министерството на финансите на Съединени американски щати. Останалите са съветската даркнет платформата за незаконна търговия Hydra, дребната борса LocalBitcoins и уеб сайтът за крипто вложения Finiko, който съгласно правоохранителните органи е Понци скица, основана още веднъж в Русия.

Управляващият Hydra беше приет за отговорен в Съединени американски щати през предходната година, а " Интерпол " арестува членове на управлението на Finiko поради машинация на хиляди вложители. От LocalBitcoins отхвърлиха да са имали бизнес с Bitzlato, като показаха, че някои P2P трейдъри може да са били дейни и в двете платформи, само че " на процедура няма транзакции сред LocalBitcoins и Bitzlato от октомври 2022 година насам ".
 Колко постоянна е Binance в реалност?
Колко постоянна е Binance в реалност?

Общите изходящи потоци евентуално са били от $6 милиарда до $8 милиарда

От Binance обявиха за " Ройтерс ", че са оказали " доста съдействие на интернационалните правоохранителни органи " в хода на следствието, като обаче не дават повече детайлности. Към момента не е ясно дали прехвърлянията могат да бъдат свързани с съответна противозаконна активност, само че съгласно някогашни чиновници от регулаторната сфера и от сферата на сигурността въпросът към Bitzlato ще докара до спомагателни въпроси към Binance в Съединени американски щати.

Не оказва помощ и фактът, че съгласно американското Министерство на правораздаването точно през Binance са минали прехвърляния за над $700 млн., свързани с Hydra.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР