Крипто анализаторът Никълъс Мертен твърди, че предстоящото халвинг събитие на

...
Крипто анализаторът Никълъс Мертен твърди, че предстоящото халвинг събитие на
Коментари Харесай

Халвингът на Биткойн може да разочарова някои инвеститори

Крипто анализаторът Никълъс Мертен твърди, че идното халвинг събитие на Биткойн (BTC) през 2024 година може да не провокира предстоящото възкръсване на бичия пазар, обратно на упованията на доста търговци и анализатори.

Мертен твърди, че въздействието на това няма да послужи като забележителен катализатор, разграничавайки своята позиция от тази на други анализатори.

Биткойн минава през халвинг събития почти на всеки четири години, което понижава на половина възнагражденията за рандеман на BTC и надлежно понижава притока на ново предложение на пазара. Очаква се идното такова събитие да се случи на 15 април.

Според Мертен:

Следващото халвинг събитие ще докара до понижаване на възнагражденията на миньорите от почти 6,25 BTC на блок до 3.125 BTC на блок. Мертен твърди, че заради релативно скромната стойност на това понижение спрямо общата пазарна капитализация на BTC е подозрително, че то може да подтикне към доста рали

На дневна база това значи 450 Биткойн токена по-малко, или към $12 милиона по-малко евентуален напън за продажба при настоящите пазарни курсове. Въпреки че тези числа могат да наподобяват обилни, спрямо оценката и мащаба на пазара на Биткойн, вероятностите стават по-малко оптимистични.

Вземете поради пазарната капитализация на Биткойн и настоящата оценка на активите му, а не целия пазар на криптовалути. Понастоящем пазарната капитализация на Биткойн възлиза на към $523 милиарда, което съставлява близо половин трилион $ пазарна капитализация.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР