Крипто аналитикът Бенджамин Коуен алармира за евентуален значителен спад на

...
Крипто аналитикът Бенджамин Коуен алармира за евентуален значителен спад на
Коментари Харесай

Бенджамин Коуен сподели какъв е най-лошия сценарии за крипто според него

Крипто аналитикът Бенджамин Коуен сигнализира за възможен забележителен спад на крипто пазарите, установявайки прилики сред сегашния срив на крипто пазара и срутва на софтуерните акции в dot-com ерата.

Той уточни представянето на Nasdaq по време на dot-com ерата и употребява процентите на пазарното рали, както и спада от този интервал, с цел да уточни накъде може да се насочи общата пазарна капитализация на криптовалутите .

Според Коуен общата пазарна капитализация на всички крипто активи може да стане очевидец на още една фаза на капитулация, сходна на тази, която претърпя Nasdaq през 2022 година, когато се срина с към 30%, преди да доближи дъното.

Той предвижда, че най-лошият сюжет за крипто пазара ще бъде пазарна капитализация от $400 до $500 милиарда за целия клас активи. Това би представлявало спад с над $460 милиарда, защото общата пазарна капитализация все още на писане на публикацията е към $966 милиарда.

Коуен означи, че сривът на dot-com ерата от върхът ѝ е настъпил за две години и половина, когато Nasdaq спадна с 83%. Той предизвести, че сходен спад от пика на крипто пазарите също може да докара до понижаване на общата пазарна капитализация до диапазона от $400 до $500 милиарда.


 


Въпреки това Коуен акцентира, че това би било най-лошия сюжет и към момента е допустимо дъното към този момент да е настъпило. Той сподели, че постоянно има късмет нещата за пазара да не се разиграят по най-лошия сюжет.

Въпреки това предизвестието на Коуен акцентира волатилността и непредсказуемостта на крипто пазарите, а анализът му може да подтикне вложителите да проявят нерешителност и да обмислят своята приемливост към риска.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР