Криница. Нужно е да съхраним Кохезионната политика чрез гарантиране на

...
Криница. Нужно е да съхраним Кохезионната политика чрез гарантиране на
Коментари Харесай

Вицепремиерът Николова Марияна: Един от най-важните стълбове за гарантиране на бъдещото развитие на ЕС е социалният капитал

Криница. Нужно е да съхраним Кохезионната политика посредством гарантиране на съответно финансиране в новата Многогодишна финансова рамка като база за по-нататъшното развиване на обществения капитал “. Това съобщи заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова в полския град Криница, където се организира 29-ият Икономически конгрес, оповестиха от държавната осведомителна работа .
Според българския вицепремиер, един от най-важните стълбове за гарантиране на бъдещото развиване на Европейски Съюз е общественият капитал. „ Без мощна и ефикасна връзка сред европейците и без споделено схващане и олицетворяване с общия ни европейски план, ние като жители не можем дейно и трайно да построяваме нашето общество, изключително в бурни времена на бързи промени “, сподели Николова в панела „ Изграждането на обществен капитал в подтекста на цивилизационните и културни промени в Европейския съюз (ЕС) “.
Вицепремиерът Марияна Николова акцентира, че без дейно систематизиране на ресурсите в Евросъюза не може да се чака трайна и просперираща визия за споделена европейска еднаквост. „ Ето за какво би трябвало освен да съхраняваме, само че и да създаваме политики, които към този момент са се потвърдили като мощно ефикасни, каквато е Кохезионната политика на Европейски Съюз “, добави българският заместител министър-председател.
По-късно в границите на форума Николова ще се срещне с полския вицепремиер и министър на културата Пьотр Глински, както и с ръководителя на Горната камара на полския парламент Станислав Карчевски.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР