Кримският мост от днес е отворен и за товарни автомобилиКримският

...
Кримският мост от днес е отворен и за товарни автомобилиКримският
Коментари Харесай

Кримският мост от днес е отворен и за товарни автомобили

Кримският мост от през днешния ден е отворен и за товарни коли
Кримският мост, който през май беше публично открит и пуснат в употреба за леки коли, от през днешния ден ще е наличен и за товарни коли, оповестяват от осведомителния център "Кримски мост".

"От понеделник, 1 октомври, 00:00 часа московско време, [съвпада с българското] отпадат всички ограничавания, настоящи на новия сектор на път А-290 по Кримския мост", се споделя в формалното изказване.

Досега изключения се предвиждаха само за товарните транспорти, свързани със строителството на Кримския мост и трасето "Таврида", свързващо Керч със Симферопол.

От Федералната пътна организация акцентират, че прекосяването през моста, което ще лишава на товарните коли към 20 минути, ще остане гратис.

Експерти са на мнение, че откриването на моста за товарни коли ще докара до понижаване на цените на редица артикули в Крим, защото по този метод доста се понижават разноските и рисковете, свързани с потреблението на фериботни връзки.

БГНЕС напомня, че автомобилната част на моста, свързващ Крим с останалата част на Русия, беше публична открита на 15 май в наличието на президента на Руската федерация Владимир Путин. До през днешния ден беше разрешено прекосяването само на леки коли и пътнически рейсове. Строежът на железопътната част на трасето, която ще бъде пусната в употреба през 2019 година, продължава. Кримският мост е най-дългият мост на Стария континент. /ТАСС и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР