Кримският мост не е просто логистична връзка, а е път,

...
Кримският мост не е просто логистична връзка, а е път,
Коментари Харесай

Зеленски: Кримският мост трябва да бъде неутрализиран

" Кримският мост не е просто логистична връзка, а е път, употребен за зареждане на войната с муниции, и това се прави всекидневно... Затова разбираемо, това е нашата цел. Всяка цел, която носи война, а не мир, би трябвало да бъде обезвредена ", сподели Зеленски.

По думите му, Кримският мост е " вражеско оборудване, построено нелегално, обратно на интернационалните закони и всички използвани правила ".

Зеленски повтори, че цел на украинските управляващи е " да си върнат цялостен Крим ".  " Това е наша суверенна територия, неотчуждима част от нашата страна ", сподели той.

В началото на тази седмица Киев реализира втората сполучлива офанзива против Кримския мост. Този път той бе ударен благодарение на безпилотни лодки-камикадзета, наречени още надводни кораби без екипаж (USV). При нападението обаче починаха съпрузи от Белгородска област, а 14-годишната им дъщеричка бе тежко ранена. Семейството пътувало за отмора в Крим.

Руският президент Владимир Путин дефинира като терористичен акт случилото се на Кримския мост и разпореди да се засилят ограниченията за сигурност. Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова упрекна Украйна, като разгласи, че решението за удара е взето с присъединяване на разследващите служби на Съединени американски щати и Англия.

Руските управляващи дадоха обещание, че пътят ще бъде изцяло поправен до 1 ноември, като пътният трафик по моста ще бъде възобновен в една посока до 15 септември, а в двете направления - до 1 ноември. Паралелният железопътен мост не е потърпевш при офанзивата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР