Кримският мост може да стане обект на атаки от страна

...
Кримският мост може да стане обект на атаки от страна
Коментари Харесай

Украйна може да ползва HIMARS за удари срещу обекти в Крим


Кримският мост може да стане обект на офанзиви от страна на Украйна при поява на " първа техническа опция ", счита Алексей Арестович, консултант към офиса на украинския президент. Междувременно ппредставител на украинското военно разузнаване позволи, че украинските войски могат да употребяват американските вискомобилни артилерийски ракетни системи (High Mobility Artillery Rocket System – HIMARS) за удари против съветски обекти в Крим.

Според Вадим Скибицкий Кримският полуостров в този момент служи като хъб на съветските окупатори и на негова територия постоянно могат да бъдат видени стълпотворения от съветски военни и техника.

Скибицкий сподели, че цел на украинската войска може да стане съветският Черноморски флот, който, по думите му, постоянно се употребява за ракетни обстрели против Украйна, съобщи Би Би Си.

Предоставяйки на Киев актуалните системи за залпов огън, администрацията на президента Джо Байдън и Пентагонът сложиха изискване те да не бъдат употребявани за удари против територията на Русия, само че не бе конкретизирано дали става дума и за Крим, който бе окупиран от Русия през 2014 година

Преди доставките на системите HIMARS, а също и на ракетите вид Harpoon, висши украински военни не изключиха, че издигнатият преди няколко години Кримски мост, свързващ полуострова с Русия, може да стане цел на удари. Към оня миг те направиха ангажимента, че украинската войска не разполага със средства, които биха подсигурили неговото разрушение.

Засеченото от специалисти намаляване на интензивността на съветската артилерия в Донбас може да е вследствие на унищожаването на съветските хранилища с муниции благодарение на американските ракетни системи HIMARS, както и удостоверение за оперативна пауза в активността на съветската войска. Интензивността на съветския артилерийски обстрел по направление Славянск-Бахмут в околните дни може да покаже в каква степен намалената активност е била разследване от оперативна пауза или резултат от украинските офанзиви, се отбелязва във всекидневния отчет на американския Инстутит за изследване на войната (ISW).

Москва дава сигнал за преход към по-агресивна фаза на войната в Украйна, написа в. " Ню Йорк таймс ", напомняйки заповедта на съветския боен министър Сергей Шойгу за " в допълнение усилване на дейностите на групировките по всички операционни посоки ". Думите на Шойгу очевидно са реакция на новите качества на Украйна поразява съветски цели в завзетите територии с помощта на доставените неотдавна по-съвременни и далекобойни западни оръжия като американските реактивни системи HIMARS и френските самоходни артилерийски установки CAESAR, написа изданието.

Очаквайте детайлности

P { margin-bottom: 0.08in }
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР