Криминално проявен софиянец на 54 години, превозващ седем сирийски бежанци,

...
Криминално проявен софиянец на 54 години, превозващ седем сирийски бежанци,
Коментари Харесай

Трафикант на мигранти опита да прегази граничен полицай

Криминално проявен софиянец на 54 години, пренасящ седем сирийски бежанци, е арестуван през днешния ден в региона преди разклона за Черноморец от чиновници на Гранична полиция-Бургас. Имало е и малко гонене.

Около обяд чиновници от граничен полицейски наряд, ситуиран към асфалтовата база край Маринка, подали сигнал със „ стоп “-палка на лидера на лек автомобил „ Мерцедес “, с видинска регистрация, който не се съобразил с полицейските разпоредби, подал газ към чиновниците на реда, пробвайки се да ги прегази и увеличавайки скоростта си, се присъединил в близката детелина. Вместо към Бургас обаче лидерът поел в посока Созопол, като е последван от граничния екип.

Подаден е сигнал до втори екип на Гранична полиция, намиращ се в региона на парк „ Росенец “, който съумял да спре в региона на кръстовище „ Атия “ нападателно шофиращия и грозящ живота на пътуващите към Созопол цивилни коли.

Единият от граничните служители на реда се доближил към лекия автомобил „ Мерцедес “, само че лидерът му още веднъж подал внезапно газ, насочил се към служителя, пробвайки се да го прегази и потеглил към Черноморец. Граничарят възпроизвел със служебния си револвер в посока на автомобила изстрел със стоп-патрон, с цел да прекрати тръгването му. Изстрелът нарушил целостта на шофьорския прозорец, само че все пак лидерът на „ Мерцедес " -а потеглил и бил обезвреден на към 200 метра преди разклона за Черноморец. При счупването на шофьорския прозорец софиянецът получил леки повърхности пострадвания в региона на лявата ръка, което наложило да бъде прегледан е на място от екип на „ Спешна здравна помощ ".

В купето на автомобила са открити седем мъже, незаконно минали границата на България, самоопределили се, като сирийци. Същите са арестувани и отведени в помещението за арестувани лица към Гранично полицейско ръководство - Бургас.

Установена е самоличността на лидера на автомобила – това е 54-годишен престъпно проявен мъж от София. Констатирано е, че същият е недееспособен лидер - с отнета шофьорска брошура, заради което регистрационни номера на лекия автомобил са свалени.

Софиянецът е тестван за приложимост на алкохол от чиновници от „ Пътна полиция “ при Районно ръководство - Созопол, като дрегера дал негативна проба. Мъжът отказал тестване за приложимост на наркотични субстанции и е арестуван е за период от 24 часа.

Установено е още, че две седмици по-рано, още веднъж на Бургаска територия, 54-годишният престъпно проявен мъж отказал да бъде тестван за приложимост на наркотични субстанции или техните аналози. По случая е формирано досъдебно произвеждане. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР