Криминализирането на психологическия тормоз ще даде по-голяма сигурностКриминализирането на психологическия

...
Криминализирането на психологическия тормоз ще даде по-голяма сигурностКриминализирането на психологическия
Коментари Харесай

Криминализирането на психологическия тормоз ще даде по-голяма сигурност

Криминализирането на психологическия тормоз ще даде по-голяма сигурност Криминализирането на психологическия тормоз и систематичното му гонене ще де по-голяма сигурност. Така ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева разяснява измененията в Наказателния кодекс, които се отнасят до домашното принуждение.

Според нея е значимо в дебата да се включат неправителствените организации, които да дадат оферти: „ Така ще се сътвори същински работещ закон. Трябва и общините да вземат участие интензивно в разискването на опциите, които даваме за отбрана на жертвите на принуждение “. Предвидените наказания са до 5 години затвор, пробация, защото до момента налаганите административни санкции не дават резултат. Ние като общество би трябвало да бъдем непримирими, само че това е дълъг развой, който би трябвало да се възпитава, безапелационна е Караянчева.

Тя изрази вяра, че в годината, в която предстоят два избора, дебатите ще бъдат градивни и кардинални , за политики, а не популистки. По мотив митингите в страната Караянчева изрази мнение, че не трябва недоволството да се яхва от политически партии : „ Ние сме демократично общество и всеки би трябвало да съобщи настояванията си, а ръководещите да намерят коректив в това. Смятам, че ние се вслушваме и в това, което желаят протестиращите, и в рецензиите към нас “. 

Председателят на Народното събрание взе участие в Регионалната академия на Младежи ГЕРБ „ Перспективи 2019 – европейски и локални “, която се организира през уикенда в Стара Загора. „ Липсват диспути по политики. През последните месеци опозицията се пробва да отмества фокуса от всичко реализирано от ГЕРБ. Имаме сполучливо европейско председателство, приехме доста добър бюджет на страната, харесван даже от синдикатите “, акцентира Караянчева.  

„ Ние сме част от световния свят. Затова е значима посоката - европейската и международната, тъй като и ние сме част от този развой “, акцентира Емил Христов, общински началник на ГЕРБ в Стара Загора и зам.-председател на Народното събрание . Той дебатира с младежите за Брекзит-а във Англия, изборната система у нас, развиването на IT бранша и други „ В момента Българска социалистическа партия се пробва да разрушава устоите на страната. Ръководството й насажда негативизъм и негативно отношение ", счита Емил Христов. Той уточни, че Българска социалистическа партия и президентът играят дружно против българските институции.-->

В академията се включиха над 100 младежи от областите Габрово, Пловдив, Пазарджик, Сливен, Ямбол, Хасково и Стара Загора . Сред лекторите бяха Торстен Гайслер, шеф на фондация „ Конрад Аденауер “ за страната ни, националният представител Тома Биков, зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев, евродепутатът Андрей Новаков, зам.-председателят на EDS (Европейски студенти демократи) Робърт Киш, старозагорските народни представители от ГЕРБ и др. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР