Криминализирането на горенето на отпадъци ще изиграе своята превантивна роля

...
Криминализирането на горенето на отпадъци ще изиграе своята превантивна роля
Коментари Харесай

Ципов: Инкриминирането на горенето на отпадъци ще запази здравето на хората

Криминализирането на горенето на боклуци ще изиграе своята превантивна роля и ще даде резултат за това да се резервира здравето на хората. Това сподели в предаването " Още от деня " народен представител от ГЕРБ и член на правната комисия в Народното събрание Красимир Ципов.

Красимир Ципов, член на правната комисия, ГЕРБ: За страдание през последните няколко дни сме очевидци на замърсяване на атмосферния въздух и точно заради тази причина и по гледище на Столичната община, която има в своята стратегия комплекс от ограничения за понижаване на замърсяването на въздуха, взехме решение, дружно с народни представители от Политическа партия " ГЕРБ " изготвихме и през днешния ден внесохме промени в Наказателния кодекс, с цел да бъде криминализирано горенето на боклуци, в това число масло и други петролни артикули. Смятаме, че има такава нужда, дотолкоз доколкото това ще изиграе своята превантивна роля и ще даде резултат за това да се резервира здравето на хората, жителите освен на София, а и на всички огромни градове.
" Съвсем друго е под боязън от административно наказване санкция да упражняваш една такава противозаконна активност. Съвсем друго би било, в случай че знаеш, че за това може да последва осъществяване на наказателна отговорност в това число и отнемане от независимост ", разясни той.

Ципов сподели, че разчитат на жителите да бъдат подавани сигнали, както и на способените органи.

Той разясни каква би била функционалността на самостоятелния прокурор.
Красимир Ципов: Неговата роля ще бъде да проверява при осъществено действие от страна на основния прокурор или неговите заместници. И сега има инспекторат прокуратурата, който се занимава и с инспекции, и с дисциплинарни производства и точно заради тази причина, че нашата Конституция е ясна - в нея се споделя в член 126, алинея 2, че основният прокурор реализира контрол за правда над всички прокурори, в тази ситуация би трябвало да бъде основана сходна фигура. /.../Прокурор в състава на прокуратурата сега, в случай че не бъде избран един различен подобен статут, какъвто се предлага със законопроекта, няма по какъв начин да проверява умерено, в случай че мога по този начин да се изразя, основния прокурор.
Повече от диалога вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР