Криминалистите от Първо РПУ в София разследват три версии за

...
Криминалистите от Първо РПУ в София разследват три версии за
Коментари Харесай

МВР разследва 3 версии за запалената кола на Велислав Минеков

Криминалистите от Първо РПУ в София проверяват три версии за запалената кола на скулптора Велислав Минеков. Велислав Минеков е уверен, че неговия автомобил е бил цел на бандитите. Това обаче не е главната версия на ченгетата
В сряда в 22,30 часа вечерта двама неустановени към този момент бандити заляха с бензин два автомобила в столичния квартал „ Изток” – „ Алфа Ромео”, благосъстоятелност на сръбски ресторантьор и „ Опел Зафира” на станалия прочут с рецензиите си към властта учител в Художествената академия.

Огненият атентат породи вълна от неодобрение измежду другари и съидейници на Велислав Минеков, които заподозряха, че колата му е запалена като вендета поради изявите му в „ Евроком”. Там Минеков, в компанията на юрист Николай Хаджигенов и Армен Бабикян, постоянно подлага на критика властта. Сред „ редовните” клиенти на скулпторът е неговият сътрудник Вежди Рашидов, който му води правосъдно дело за клюка.

Версията, че цел на подпалвачите е бил автомобилът на Велислав Минеков се ревизира от Министерство на вътрешните работи, само че не е главната, призна осведомен с следствието. Според думите му, колата на зетят на Рангел Вълчанов е била със строшен непряк прозорец, с цел да бъде улеснено запалването й, само че агресорите първо залели с туба бензин автомобила на сръбския ресторантьор. „ Разбира се, че съществува вид цел да е била колата на професор Минеков, а нападателите да са замаскирали нападението, запалвайки друга кола. Разследваме тази версия, само че тя не е основната”, разяснява криминалист от Първо РПУ.

Криминалистите подозират, че двама неустановени към този момент подпалвачи са запалили колата на сръбски ресторантьор поради бизнес ползи, а около возилото на кръчмаря е изгорен и автомобила на професор Минеков. Снимки: “България он еър”

Водеща версия за проверяващите е вендета против сърбина, който е комшия на Велислав Минеков. Само преди 2 месеца мъжът отворил ресторант, който бързо набрал известност и оставил без клиентела прилежащи кръчми. Заради това криминалистите подозират, че палежа е поради бизнеса на сърбина.

Друга версия, по която криминалистите работят, е обвързвана с война за паркоместа или друга междусъседска дрязга, от която пострадал около сърбина е и Велислав Минеков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР