Криминалисти задържаха двама участници в телефонни измами, съобщиха от пресцентъра

...
Криминалисти задържаха двама участници в телефонни измами, съобщиха от пресцентъра
Коментари Харесай

Двама ''ало измамници'' са задържани

Криминалисти задържаха двама участници в телефонни измами, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи - Плевен. Действията по следствието почнали след постъпил сигнал за машинация, осъществена в област Монтана, оповестява ФОКУС.

На 8 март т.г. в Първо районно управление (на МВР) - Плевен била получена информация за постъпил сигнал в районно управление (на МВР) - Вършец от 79-годишна жителка на Вършец. Потърпевшата декларирала, че на 22 и 23 декември м.г. незнаен през паралелни позвънявания на стационарен телефонен номер и персонален мобилен телефонен номер се е показал за полицейски чиновник. Под предлог, че се организира полицейска акция по залавянето на телефонни измамници я въвел в подвеждане и убедил да остави пред входа на блока сумата от 2 000 лв. и златни украшения, което тя направила на 22 декември.

Ден по-късно старата жена изтеглила 20 000 от клон на банка в град Вършец, и към 19.30 часа оставила 19 500 лв. в Плевен, в региона на бул. " Георги Кочев " до контейнери за събиране на битови боклуци. По случая било формирано досъдебно произвеждане. В хода на извършените оперативно - издирвателни и процесуално-следствени дейности на 19 юли криминалисти на ОДМВР - Плевен открили и задържали двама мъже – на 19 и 20 години от Козлодуй, за които е изяснено, че са взели оставените пред дома на дамата пари и украшения. Към сегашния миг двамата са привлечени в качеството им на обвинени за осъществено закононарушение по член 209, алинея І от Наказателен кодекс, разпитани са и признали виновността си. Взета им е мярка за неотклонение " подписка ". Полицейските дейности не престават под управлението на районната прокуратура.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР