Криминалисти работят по случая с раненото в аквапарка в Равда

...
Криминалисти работят по случая с раненото в аквапарка в Равда
Коментари Харесай

Криминалисти работят по случая с раненото в аквапарка в Равда русначе
Криминалисти работят по случая с раненото в аквапарка в Равда русначе
Криминалисти работят по случая с раненото в аквапарка в Равда русначе, предава кореспондентът на БГНЕС за района.

Случаят повдигна въпросителни дали пързалките са рискови, дали действително случаят с разкъсвания на тъкан при детето се е случил на мястото. Заради деликатността на случая обаче формалните институции резервираха безмълвие.

От прокуратурата са назначени няколко експертизи, конфискувани са и видеозаписите, на които се вижда визитата на групата лагерници от Москва, пристигнали със своите възпитатели във водното оборудване.

На 10 юли, в късния следобяд, в МБАЛ Бургас е доведено 9-годишното момиченце с пострадвания и кръвотечение. Подробности за пострадването от болничното заведение обаче не дават.

Малката Екатерина е била оперирана и е отвън заплаха за живота. С нея към този момент е разговарял психолог и представител на „ Закрила на детето ”. Социални служащи посетиха и аквапарка в Равда, който след обстойна инспекция, през днешния ден още веднъж отвори порти за стотици гости.

Как момичето се е наранило, не могат да си обяснят и спасителите, които и на съветската група, както всяка предишна и последваща, дават едни и същи указания. Мениджърът на аквапарка, който работи от 14 години всяко лято, посочи, че това е първият сходен случай.

„ Нямам пояснение. Съоръжението работи по този начин, както работи всяка година ”, показа Силвия Гогова.

Инцидентът с потърпевшото русначе обаче наложи нови условия в пропускателния режим на пързалката. До в този момент на нея се спускаха деца с растеж над 130 см, а от през вчерашния ден те са повишени. „ Според новите условия не се позволяват лица под 18 години и по-ниски от 150 сантиметра ”, сподели още Силвия Гогова.

Месец и половина по-рано, при сходен случай в аквапарк е било засегнато друго дете от детски лагер. Случаят обаче не е бил оповестен поради леките контузии на потърпевшото дете. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР