Криминалисти от Шумен разбиха модерна оранжерия за производство на канабис

...
Криминалисти от Шумен разбиха модерна оранжерия за производство на канабис
Коментари Харесай

Иззеха мариухана за 216 000 лв. от оранжерия в Шуменско

Криминалисти от Шумен разрушиха съвременна оранжерия за произвеждане на канабис и иззеха 54 кг. суха листна маса.

Стойността й е най-малко 216 000 лева Оранжерията е била ситуирана на 80 кв.м. повърхност в наети пространства в шуменското село Кочово, оповести на брифинг в понеделник шефът на ОДМВР-Шумен ст.комисар Ялчън Расим.

Базата е известна като бивше плодохранилище. Това е най-модерната оранжерия в района, чийто уредници са чакали противозаконни приходи, акцентира окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева. Оранжерията е най-малко на 3 месеца, само че съгласно проверяващи откритото количество е първа годишна продукция и растениевъдите не са съумели да пласират нищо.

В понеделник Окръжният съд в Шумен е взел непрекъснати ограничения задържане под стража за основните уредници Александър Н./42г./ от София и локалния Ерджан Балов/46г./ по искане на наблюдаващия прокурор Орлин Куздов.

Оранжерията е била разкрита в петък по действен сигнал. Първо в парцел край град Велики Преслав в миг на договорка с наркотични субстанции са открити Ерджан, Александър и Траян Г./34г./от Варна. От последния е конфискувана сумата от 8400 лв.. При претършуване в парцела на Александър са открити 4 кг. марихуана и везна.
 Оранжерията в село Кочово е била съвременно оборудвана  Оранжерията в село Кочово е била съвременно оборудвана  Оранжерията в село Кочово е била съвременно оборудвана
В късния следобяд в село Кочово е открита и оранжерията. Системите за осветяване, отопление и вентилиране били в работен режим. Имало съвременна система за капково напояване, както и система за култивиране на въздуха в помещението, която също била на високо софтуерно равнище. Намерени са 700 саксии с растения в друг етап на напредък. Открити са 11 чувала със суха листна маса, която при направения наркотест реагирала на канабис. 42,350 кг е била сухата маса, напълнена в чувалите. Още 11,300 кг са конфискуваните канабисови глави, които били върху сушилни. Обородуването е конфискувано.
 Окръжният прокурор Маргарита Георгиева, шефът на ОДМВР-Шумен ст.комисар Ялчън Расим и зам.окръжният прокурор Орлин Куздов  trsh1902-5
Траян Г. от Врана е с мярка подписка и обвиняване за опит за придобиване на дрога. Първоначално е била арестувана и една жена, наета да се грижи за растенията, само че тя е освободена. От двамата уредници Ерждан е с по-голямо престъпно досие – осъждан е за обир, кражба на кола, вещно укривателство, кражба на общинско имущество и пробутване в послание на подправени пари. Александър е наказван единствено за пияно шофиране.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР