Криминалисти от РУ-Пазарджик задържаха мъжq участвал в схема за телефонни

...
Криминалисти от РУ-Пазарджик задържаха мъжq участвал в схема за телефонни
Коментари Харесай

Пазарджишки полицаи спипаха нов ало-измамник

Криминалисти от РУ-Пазарджик задържаха мъжq взел участие в скица за телефонни измами. До момента са открити две жертви на незаконни похищения с негово присъединяване.

На 23 януари в домd на 71-годишния Т.Б. от Пазарджик се обадил чужд, който се показал за следовател. Била употребена познатата досега скица, при която измамникът съумял да заблуди пенсионера, че е чиновник на реда, проверяващ телефонни измами. След към час възрастният мъж хвърлил през терасата на жилището си полиетиленова торбичка със сумата от 100 лв. и бижутата на брачната половинка си.

Далеч по-сериозен е казусът с 69-годишната жителка на регионалния град В.Т. Тук схемата на телефонната машинация била същата, само че дамата се оказала надалеч „ по-усърдна “ в събирането на средствата. Тя отишла до клон на локална банка, откъдето съумяла да изтегли от персоналната си сметка сума в размер на 28 000 лв.. Жертвата сложила парите в найлонова торбичка и ги занесла под скамейка в кварталния парк.

Междувременно след приемане на сигнали за случилото се, както и за множеството опити за телефонни измами чиновници на бранш „ Криминална полиция “ при районното ръководство в Пазарджик образували екипи за следствие и анализиране на всеки случай. След упорита работа те съумели да открият медиатора, който вземал парите от местата на които ги оставяли жертвите. Задържан е 26-годишният гражданин на регионалния град Ц.С. Работата на проверяващите продължава за изясняване на възможната му съпричастност и към други осъществени закононарушения на територията на района и страната. По случая се води полицейско произвеждане под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик.

В тази връзка продължава дейната разяснителна акция за предварителна защита на телефонните измами, която обгръща цялата област. Тя бе разпоредена от шефа на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев и цели ориентиране на вниманието на жителите към зачестилите случаи на закононарушения от сходен жанр. В нея вземат участие всички полицейски и младши-полицейски инспектори обслужващи регионите в петте полицейски ръководства от регионалната дирекция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР