Криминалисти от полицията в Хасково са задържали четирима мъже, подпомогнали

...
Криминалисти от полицията в Хасково са задържали четирима мъже, подпомогнали
Коментари Харесай

Хванаха 4-ма мъже, подпомагали нелегални мигранти, на магистрала Марица

Криминалисти от полицията в Хасково са задържали четирима мъже, подкрепили чужденци да обитават в страната ни в нарушаване на закона, оповестиха от пресцентъра на дирекцията.

След получена информация за транспорта на незаконни мигранти в региона на автомагистрала " Марица " са били извършени оперативни и заградителни дейности от криминалисти от Хасково, Харманли и Димитровград.

На автомагистралата в посока Пловдив е бил спрян лек автомобил каран от 23-годишен гражданин на Харманли. Спътници са му били негов съгражданин на 22 години и 21-годишен свиленградчанин.

В хода на работата се оказало, че тримата са съпричастни към спрян микробус, който е следвал леката кола, с лидер 22-годишен юноша от харманлийското село Бисер. В товарния отсек на микробуса са били открити 19 непознати жители сред 13 и 26 години. Те са се самоопределили като афганистанци - 16 души и пакистанци - 3 души.

Дванайсетте малолетни момчета от групата са били предадени на дирекция " Социално подкрепяне " в Димитровград, а останалите са били настанени в центъра на Министерство на вътрешните работи за краткотрайно настаняване на чужденци в Любимец.

Четиримата българи са били арестувани до 24 часа, като работата по документиране на незаконната им активност продължава. Образувано е било досъдебно произвеждане.

В хода на работата против двамата водачи на колите са стартирали и бързи производства откакто се е открило, че лидерът на микробуса ръководи под влияние на тетрахидроканабинол, а водачът на Мерцедеса е с отнето удостоверение за правоуправление. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР