Криминалисти от Плевен разкриха автор на измами и кражби, който

...
Криминалисти от Плевен разкриха автор на измами и кражби, който
Коментари Харесай

Измамник взе парите на баби с думите в понеделник България влиза в еврозоната

Криминалисти от Плевен разкриха създател на измами и обири, който се представял за чиновник на дирекция "Социално подкрепяне ". Това заяви Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен.

Едното му закононарушение е в Плевен, където измамил 87-годишна жена с 1430 лв.. Казал ѝ, че от идващия понеделник България влиза в еврозоната, което постанова спестяванията на хората да бъдат обменени в евро и би трябвало да попълни документи.

Закопчаха лъжец, изпратил пратка с непозната персонална карта

Възрастната жена поканила измамника в дома си и откакто подписала разнообразни бланки му дала спестяванията си в плик. След малко той върнал плика на пострадалата и я посъветвал да обмени парите в пощата. Впоследствие дамата схванала, че вместо пари в плика имало хартиени отрязъци.

При следствие на случая е открит причинителят - 60-годишен от Дреновец, Видинско. При претършуване в дома му са открити мобилни телефони, парични суми и облеклата, с които бил облечен по време на закононарушението.

В хода на следствието е открито, че той е измамил по същата скица и 86-годишна жена от Кнежа като ѝ прибрал 1420 лв. спестявания.

Рецидивистът е в следствения арест в Плевен. Разследването продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР