Криминалисти на ОДМВР-Враца иззеха голямо количество незаконно оръжие и боеприпаси,

...
Криминалисти на ОДМВР-Враца иззеха голямо количество незаконно оръжие и боеприпаси,
Коментари Харесай

Иззеха голямо количество незаконно оръжие и боеприпаси

Криминалисти на ОДМВР-Враца иззеха огромно количество нелегално оръжие и муниции, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Специализираната интервенция е подхваната на 19 септември, след извършени оперативни дейности на чиновници от бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ в ОДМВР- Враца. В хода на акцията, под наблюдението на прокуратурата, е осъществено претършуване на частен парцел в село Манастирище, община Хайредин. Там са открити и конфискувани: три пушки - гладкоцевна ловна, 12 диаметър и две пневматични; бойна граната РГД-5 със завита запалка в нея; имитационна граната със запалка; 50 електродетонатора; тротилова пресовка с тегло към 200 г; саморъчно направено железно тяло с цилиндрична форма; три пълнителя за автомат вид „ АК “; три железни кутии с барут за ловни патрони; плик, съдържащ към двеста грама барут за ловни патрони; кутия с капсулвъзпламенители за ловни патрони; два огнепроводни шнура с обща дължина 8.30 м; 417 ловни и бойни боеприпаса от друг диаметър.

След установяването на наличните взривни субстанции, местопроизшествието е непокътнато до идването на екип на Специализирания отряд за битка с тероризма- Министерство на вътрешните работи. Установено е, че откритият боеприпас е благосъстоятелност на 61-годишен мъж, престъпно проявен. Той не е арестуван по здравословни аргументи.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 339 от Наказателен кодекс, работата по цялостното му документиране продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР