Кримидосие на съпругата на Лозан Панов е спънало плановете на

...
Кримидосие на съпругата на Лозан Панов е спънало плановете на
Коментари Харесай

Мистерия около Лозан Панов и Костов! Съмнителен брак, който приключва с още по-изненадваща смърт на съпруга й!

Кримидосие на брачната половинка на Лозан Панов е спънало проектите на Иван Костов да стартира шефа на Върховния касационен съд за президент, който да бъде повдигнат от ГМО политическите планове на Командира на вота предходната есен, написа вестник „ Монитор “, представен от " Троянпрес ".

Че името на Панов е било спрягано като номинация за държавен глава от подмолния кръг, обвързван с драгалевския лаборант – АРГО, в който влизат бизнесмнеът Иво Прокопиев, марионетката на Костов Радан Кънев, сламеният партиен водач на „ Да(й), България “ и провален правосъден министър Христо Иванов и цялата кохорта протестъри отпред с Антоанета Цонева и Николай Стайков, лъсна от стенограмите от тайните срещи на заговорниците. (Пълният текст на двете стенограми четете тук.) В записките от една от тях, извършена през лятото на 2016 година, излиза наяве, че шефът на Върховен касационен съд е бил в шортлистата за номинации, само че концепцията той да бъде повдигнат е безусловно пресечена от Христо Иванов с репликата: “Ако има черен лебед, това е жена му “.

Стенограмите освен удостоверяват това, което от дълго време се знаеше, че Христо Иванов и Лозан Панов работят в комбина, пробвайки да овладеят правосъдната система и в частност прокуратурата в интерес на тарторите си олигарси, само че и потвърждават, че

проваленият правосъден министър държи с компромати шефа на Върховен касационен съд.



Според източници на Агенция „ Монитор “ от коридорите на правосъдната палата един от компроматите по всичко наподобява, че е престъпна регистрация от началото на 21-ВИ век, когато актуалната половинка на Лозан Панов Бети Панова към момента е била женена за някогашния издател на немскоезичния „ Виртшафтсблат България “ Иван Ганев. Тя се разминала без присъда за закононарушението си, само че следите от това са останали и най-вероятно по този начин са попаднали в полезрението на Иванов.

Самата Бети, чието име в действителност е Елисавета Тодорова по татко, Ганева по първи мъж, който се е споминал през 2005 година, и Панова по втори, е обгърната в загадъчност персона. Мистериозен е освен първият й брак, който завършва с още по-изненадваща гибел на брачна половинка й, само че и актуалната й сватба. Макар да е законна половинка на шефа на Върховен касационен съд от повече от една година, Лозан Панов се венчава за нея, без да го разгласи освен обществено, само че даже и пред сътрудниците си. Според източниците на Агенция „ Монитор “ двамата подписват скрито брак малко откакто той оглавява най-висшия съд в страната. Панов очевидно не гори от предпочитание да го заявява пред обществото, тъй като

бракът остава прикрит и от контролните органи на страната.

Макар да е безусловно задължен да разгласи цялото имане на брачната половинка си, както и да заявява спор на ползи, в регистъра към Народното събрание, където се подават декларациите за обвързаности, името на Лозан Панов не попада.



Любопитното е, че го няма нито в графата „ подадени “, нито в тази за „ неподадени “. Елисавета Панова пък може да се откри единствено в две от декларациите, които шефът на Върховен касационен съд е подал пред Сметната палата през миналата 2016 година, като тя безусловно е упомената в тях. Панов е описал, че жена му е имала 18 800 лв. приход за 2015 година и държи 9000 евро в кеш. За недвижимото й имущество няма и думичка, въпреки на имотния й портфейл да може да завиди всеки, включително даже и брачният партньор й. Колкото и изненадващо да е това, поради обстоятелството, че

арбитър №1 има имане за над 1 млн. лв..

Както към този момент Агенция „ Монитор “ разкри, с изключение на елементи от наследствени жилища и гаражи в София през 2011 година Панов се снабдява с голям апартамент от 144 кв.м с гараж, намиращ се в края на лъскавия столичен бул. „ Витоша “ – навръх входа на Южния парк.
 Апартаментът на Панов на столичния бул. „ Витоша “ е на метри от входа на Южния парк – едно от най-тузарските места в София. Апартаментът на Панов на столичния бул. „ Витоша “ е на метри от входа на Южния парк – едно от най-тузарските места в София.
Едва ли е съвпадане, прочее, че част от сбирките на заговорниците от АРГО се вършат на броени метри оттова – в клуб „ Ерато “ на „ Витоша “ 164. По данни от имотния указател жилището е закупено от Панов за малко над 270 000 лв. през 2011 година, а от декларациите му пред Сметната палата и Висшия правосъден съвет излиза наяве, че 95 бона от цената са пристигнали от „ спестявания от заплата “. За останалите 180 000 лв. шефът на Върховен касационен съд тегли ипотечен заем, който обаче изплаща скорострелно – за единствено 4 години. Простите калкулации демонстрират, че магистратът би трябвало да е карал единствено на самун и вода близо петилетка, тъй като пазарната вноска за сходен заем е към 4500 лв. на месец. Дали това е допустимо всеки може да реши. Още повече че в това време, до момента в който още би трябвало да е затягал до пръсване на ребрата колана си,

Панов взема решение да се снабди и с вила с двор от цели 480 кв. м във Варна.

Покупката е направена през 2013 година, а „ честният “ арбитър брои за апетитния парцел фрапиращо ниска цена – едвам 26 000 лв.. Беглата информация из имотните уеб сайтове сочи, че пазарната стойност на вилата е най-малко 4 пъти по-висока даже към днешна дата, макар спада на цените на недвижимите парцели в последната година.

Това обаче е нищо на фона на имуществото на госпожа Панова, която след гибелта на първия си брачен партньор се оказва собственица освен на двете му компании и марката на „ Виртшафтсблат “, само че и на всички жилища, закупени по време на брака им. В това число влиза жилище от 143 кв. м на ул. „ Мила Родина “, кв. „ Стрелбище “, гараж на метри оттова, както и 184 квадрата апартамент в идеалния център – на ул. „ Хан Крум 9 “, където се намира редакцията на вестника. Отделно през 2013 година и 2016 година – към този момент по време на брака с Панов, се снабдява и с 56 квадрата апартамент на „ Денкоглу “ 24 – безусловно на метри от „ Витошка “, за смешната за тази локация сума от 121 261 лв.. А също и със 172 квадрата жилище в влиятелния квартал „ Изток “, на ул. „ Елемаг “ 32, против още по-смешните 93 004 лв.. Последните два парцела се водят на партидата на една от компаниите й – „ Ганева 2000 “. Както можете да се досетите, всички тези жилища все още

не могат да се намерят на никое място по обществените заявления на брачна половинка й.

Според източниците на организацията, репутацията на „ черен лебед “ на Бети Панова не е попречила на Лозан да подписа брак с нея и то под давлението на Костов. Командира, чиято по-малка щерка Мина Костова е първа другарка на Бети, убеждава Панов да мине под венчило, с цел да бъде по-приемлива в обществото възможната му номинация за политически пост. В сметките обаче очевидно не е влизала престъпната регистрация на госпожа Панова. Не е загадка, че откакто глави най-важния съд у нас, Панов се трансформира в постоянен посетител за вечери на Командира и проваленото му отроче Радан Кънев. Именно на „ белите покривки “ е образувана и

проведената незаконна група за дестабилизиране на страната, основана от Костов

в която ефективно взе участие самият Панов. По време на тези вечери се е пръкнала и концепцията за пуч в Темида, опитът за който беше извършен дни преди Христо Иванов да подаде оставка като правосъден министър. Тогава, подсилен от арбитър № 1 и еврочиновника на олигархична хранилка Юри Тавание, Иванов размаха подправено писмо от Брюксел, с което сякаш се желало отстраняването на основния прокурор Сотир Цацаров. След като метежът не съумя, пък Панов интензивно се опитва да разбуни духовете, като прочете политическа тирада, зовяща за всеобщи митинги по време на 135-годишнината от основаването на Върховен касационен съд. Според осведомени речта не е писана от самия Панов, а е дело на някогашния президентски консултант, а по-късно минал към „ Да(й), България “ Кристиян Таков. Последният е представител на видния комунистически жанр Такови, от който е и Пеко Таков. По този метод юристът е обвързван с червени връзки със сламения водач на „ Да(й), България “ Христо Иванов, който също е номенклатурно отроче и произлиза от комунистическия жанр Бойкикеви.

Задкулисен е и произходът на парите, които сега се наливат в партийните планове на марионетките на Командира от олигархичния кръг АРГО. За да обезпечат финансиране за политическите си упоритости, заговорниците употребяват ресурсите на подарените по време на престъпната приватизация при Костов „ Каолин “, „ Софарма “, КТБ и десетки други златни хранилки. Интересен факт е, че сега множеството каузи, свързани с бизнеса и проблемите с правораздаването на ОПГ-то на Костов, се намират в Софийския градски съд, управляван от протежето на Лозан Панов Калоян Топалов. Доколко справедливи ще са решенията по тях всички можем да се досетим. Особено на фона на разкритията на някогашния началник на IT отдела на Софийски градски съд Ташко Ташев, който бе уволнен, тъй като отказал да извърши мокра поръчка, спусната от Лозан Панов, че системата за инцидентно систематизиране на каузи в магистратурата може елементарно да се манипулира.

Понятие, въведено от ливанско-американския икономист Насим Талеб, с цел да илюстрира непредвидимо събитие с отрицателни последствия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР