Крилото на ЦСКА-София Вив Соломон-Отабор предизвика сериозен скандал в родината

...
Крилото на ЦСКА-София Вив Соломон-Отабор предизвика сериозен скандал в родината
Коментари Харесай

Крило на ЦСКА-София предизвика скандал в Нигерия

Крилото на ЦСКА-София Вив Соломон-Отабор провокира сериозен скандал в родината си. Офанзивният футболист бе извикан на мястото на контузения Самуел Калу.

Изданието " soccernet.ng " е на мнение, че играчът на " алените " няма място в състава на селекционера Гернот Рор. Медията твърди, че Отабор не бил първи избор за замесник на въпросния футболист, а отпред в листата били Давид Окереке и Чидера Ежике.

" Заслужена ли е повиквателната му? Абсолютно не, изключително когато се замислите, че има играчи, които са се показали много по-добре от него през сегашния сезон. 22-годишният състезател е записал 10 мача за ЦСКА през този сезон, само че е играл цялостни 90 минути единствено един път.

Често срещана процедура в Нигерия e сътрудниците на играчите да лобират чиновници на локалната федерация за повиквателни в националния тим. Това може да се е случило и при Отабор. Като се има поради селекцията на Рор, може да се твърди, че някогашният състезател на Бирмингам не е бил неговият избор да размени Калу, а е бил заставен да го повика.

Срамно е, че в даден миг почитателите стартират още веднъж да се влюбват в " супер орлите " поради съществуването на гении и работата, която Рор свърши. Футболните админи в страната обаче се пробват да го саботират.

Друго от локалните издания " Fast Track " написа къс пост в обществените мрежи, който гласи следното: " Защо Отабор, а не Окереке, Ониекуру или Ежике? ".

efbet Лига 12 кръг, събота 5 октомври  ЦСКА-София 4:0краен резулат  Витоша (Бистрица)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР