Крилото на Орландо Меджик Джонатан Айзък се превърна в първият

...
Крилото на Орландо Меджик Джонатан Айзък се превърна в първият
Коментари Харесай

Играч на Орландо отказа да коленичи по време на химна на САЩ

Крилото на Орландо Меджик Джонатан Айзък се трансформира в първият състезател, който отхвърли да коленичи по време на осъществяването на химна на Съединени американски щати. 22-годишният баскетболист също по този начин не изиска да облече към този момент обичайните тениски с надписа " Black Lives Matter " преди първата сирена на дуела. Както е известно, колениченето към този момент може се приема като знак на кротичък митинг против расовата дискриминация.

" Вярвам, че черните животи имат значение. Много мислих върху решението си, само че съгласно мен колениченето и носенето на тениските не вървят ръка за ръка в поддръжка не черните животи. Просто не считам, че това деяние показва прецизен отговор на протичащото се ", изясни дейностите си Айзък.

Jonathan Isaac chose to stand for the National Anthem without a BLM shirt

(h/t @TopBallCoverage ) pic.twitter.com/WSevfbolxl
— NBA Central (@TheNBACentral) July 31, 2020
Решението му бе подкрепено както от съотборниците, по този начин и от старши треньора Стив Клифърд. Няколко часа по-късно наставникът на Сан Антонио Спърс Грег Попович и асистентът му Беки Хамън също взеха решение да останат прави по време на химна.  Протестите в НБА са факт - играчи и рефери коленичиха по време на химна на Съединени американски щати

" Предпочитам да запазя мнението си за себе си. Всеки си взема решение. Лигата се оправи ужасно с това, всеки има свободата да реагира по какъвто и да е метод. Аз реагирах по този начин, както пожелах ", сподели Поп.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР