Крилото на Кливланд Кавалиърс ЛеБрон Джеймс за осма поредна година

...
Крилото на Кливланд Кавалиърс ЛеБрон Джеймс за осма поредна година
Коментари Харесай

ЛеБрон за осма поредна година ще играе във финала на НБА


Крилото на Кливланд Кавалиърс ЛеБрон Джеймс за осма поредна година ще бъде участник във финалния плейоф на Националната баскетболна асоциация. Кливланд победи Бостън Селтикс в решителния седми мач с 87:79 и за четвърти следващ път влезе в заключителния плейоф.

ЛеБрон, преди да премине в състава на Кавс, четири пъти стига до финала и с Маями Хийт. Рекордьор по този индикатор е Бил Ръсел, играл 10 пъти на край с Бостън в интервала 1957-1966 година ЛеБрон Джеймс стана три пъти първенец в Асоциацията (2012, 2013, 2016) и още толкоз пъти бе определян за най-полезен състезател (MVP) във финалните серии.

В седмия мач против Бостън той стана създател на 35 точки, 15 битки и 9 асистенции. За Бостън 20-годишният Джейсън Тейтъм приключи с 24 пункта и 7 битки. "Келтите" завоюваха първата четвърт с 26:18, само че "воините" взеха идващите три с 21:17, 20:13 и 28:23. Бостън изигра 11 мача вкъщи в плейофите и за първи път загуби на собствен терен в най-важния мач.

Кливланд чака на финала спечелилият от опълчването Голдън Стейт Уориърс - Хюстън Рокетс. Резултатът и в тази серия е еднакъв 3-3 и изходът ще се реши тази нощ на терена на "ракетите". Кливланд Кавалиърс от пет финала в своята история завоюва единствено един - през сезон 2015/2016, когато надигра Голдън Стейт в седем мача. Първият дуел от финалната серия за този сезон ще се играе в средата на идната седмица. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР