Крилото на Берое - Даниел Генов даде интервю за Мач

...
Крилото на Берое - Даниел Генов даде интервю за Мач
Коментари Харесай

Дани Генов: Вярвам, че имаме силите да победим ЦСКА

Крилото на Берое - Даниел Генов даде изявление за " Мач Телеграф ". Повод за диалога е идното посещение на ЦСКА, само че, несъмнено, не се пропуснаха тематиките за последните настоящи събития в клуба, както и за неговата кариера като цяло. Ето какво съобщи той.
 Изпълнителният шеф на Берое: Имаме дълготрайни проекти за Хубчев
Изпълнителният шеф на Берое: Имаме дълготрайни проекти за Хубчев

Пространно изявление със Стелиян Попчев

Дани, следва ви посещение на ЦСКА. Какво очакваш от него?

- Чака ни доста тежък мач - въпреки всичко знаете, че на " Армията " мъчно се играе. Но пък цели две седмици се готвим за него и го чакаме с огромно неспокойствие. Надявам се да вземем максимума от този мач.

Вярваш ли, че имате сили да успехите?

- Вярвам. Не считам, че в някой от предходните мачове сме играли за еднакъв и сме търсили нещо друго от успеха. Така ще бъде и в този момент.
 Ивайло Стоянов ще свири ЦСКА - Берое
Ивайло Стоянов ще свири ЦСКА - Берое

Вижте всички назначения

Каква е ситуацията и настроението в тима преди мача?

- Всичко е обикновено, дори бих споделил, че е приповдигнато настроението, тъй като излизаме на " Армията ", а там постоянно ситуацията е като за огромен мач. Очаквам и в този момент да дойдат доста хора и се готвим като за празник.

ЦСКА не записа положителни резултати в предходните три кръга. Това на вас ще ви помогне или ще ви попречи съгласно теб?

- Аз не мисля, че ще ни помогне, тъй като те си остават доста мощен тим с доста добър треньор. Но ще ги проучваме детайлно. Те си имат недостатъци и се надявам да се възползваме от някои от тях.

Една от тях може ли да бъде отсъствието на Брадли Мазику? Той е бек, а ти си крило - мислиш ли, че в негово неявяване на теб и на съотборниците ти ще ви е по-лесно?

- Определено е добре за нас, че той няма да играе. Мазику е един от най-хубавите футболисти на ЦСКА, играе непрекъснато и поддържа съвсем постоянно високо равнище.

Вие същото имате проблеми и няма да ви играят съществени чужденци като Камара и Тунгара. Тяхното неявяване ще се отрази ли?

- И двамата са положителни футболисти, а ние не разполагаме с кой знае какъв брой огромна група играчи. Длъжни сме обаче да се оправим добре и без тях.

За кой от двата тима е по-голям този мач и смяташ ли, че при ЦСКА напрежението ще е по-голямо?

- Този мач е с доста огромен залог. Ако желаеме да сме в шестицата, би трябвало да се хвърлим крепко както на " Армията ", по този начин и в последния кръг против Лудогорец и ще го създадем. За нас обаче тези мачове не са непременно. Те са идеална опция да забележим до каква степен сме стигнали и да си сверим часовника. Няма да е съдбовно, в случай че загубим. Но след тези три неприятни резултата, за ЦСКА този мач е още по-голям и решителен и съм сигурен, че и те ще създадат всичко допустимо да ни бият. Надявам се при тях напрежението да е по-голямо, дори съм сигурен, че е по този начин. Мисля, че трите точки от този мач ще ни прилягат.

Преди малко сподели - " в случай че желаеме да сме в шестицата ". Искате ли в действителност да сте там? Имало е случаи, в които някои тимове вземат решение, че през седмото място по-лесно могат да стигнат най-малко до бараж за Европа...

- Дали ще станем шести не зависи единствено от нас. Седми сме и дори да бием и ЦСКА, и Лудогорец отново може да не ни стигне за място в шестицата. Ние сметки няма да вършим и сигурно и в двата мача - на " Армията " и в Разград ще дадем максимума от опциите си, с цел да победим.
 Столичният фенклуб на Берое с подаяние за школата на клуба
Столичният фенклуб на Берое с подаяние за школата на клуба

Закупени са подготвителни принадлежности - по желание на треньорите от школата, както и 15 топки с размер 4

Как на теб и на съотборниците ти се отрази промяната на управлението и измененията в клуба?

- Сега сме доста по-спокойни. Когато стартира подготовката бяхме много обезпокоени, имаше и доста неясноти. Сега обаче ситуацията се възстановява, клубът се стабилизира, а играчите към този момент мислим единствено за представянето на терена.

Получили ли сте се всички пари?

- Да, откакто подписахме новите контракти с понижените заплати управлението е изцяло изрядно и безусловно всичко е изчистено и платено до стотинка.

А какво промени Петър Хубчев с идването в Берое?

- Аз не желая да разясня треньорите. Всеки, който ни гледа мачовете, е видял, че има някои промени, само че това са си вътрешни неща за клуба и в елементи няма да влизам.

Преди малко сподели, че ще се опитате да покажете максимума от опциите. Според теб до каква степен стига той и къде искаш да видиш Берое в края на сезона?

- Според мен мястото ни е в евротурнирите и желая да видя Берое там. Ръководството не ни е сложило цел да се борим за място в Лигата на конференциите, само че аз, а и моите съотборници сме максималисти и сме длъжни да си слагаме високи цели.

Ти вкара първия си гол за сезона предишния кръг, а той се оказа и надвит против ЦСКА 1948. Очакваш ли той жестоко казано да те " отпуши " и да почнеш да бележиш, а и да играеш по-редовно?

- Чаках го много време този гол и психически ми пристигна доста добре. Аз дойдох контузен от Ботев Bp и в първия ми полусезон не съумях да " захапя " както се споделя и да стартира мощно. Мисля, че в този момент към този момент всичко е съвършено и се надявам да ми предстоят хубави дни с Берое.
 Берое и Слави Жеков се разделиха
Берое и Слави Жеков се разделиха

Вече няма да води дубъла

В клуба има много огромна група чужденци. Какви са взаимоотношенията и имали някакви групички или разделяне сред тях и вас, българските играчи?

- Няма разделяне и няма напрежение. Аз съм бил в други клубове преди този момент, в които е имало разделяне сред българи и чужденци. В Берое това го няма. Всеки от нас направи някои взаимни отстъпки, когато подписахме новите контракти и в този момент всички мислим единствено за футбол.

По-специален ли е мачът против ЦСКА за теб, или го възприемаш еднообразно, както тези с всички останали?

- По принцип против Левски и ЦСКА постоянно мачовете са малко по-специални, тъй като повече хора те гледат. Иначе особено на мен против ЦСКА малко повече ми върви и против тях имам повече голове, в сравнение с против Левски.

Да, само че и в шампионата и за Купата на България имаш три гола против ЦСКА, като и трите пъти загубихте с по 1:2. Дошъл ли е моментът, в който да вкараш на ЦСКА и голът да не е при загуба?

- Да, правилно е, че когато им вкарвах с Ботев Bp губехме. Много желая този път да вкарам и да не е при загуба. Но няма да се разсърдя и да не вкарам, само че да победим.

Приключило ли е шампионата като конспирация за първото място и какво очакваш в шампионата за Купата?

- Лудогорец дръпна в класирането съществено. Трудно ЦСКА ще ги настигне. Един от последните им шансове да поддържат интригата е да се хвърлят да ни бият нас и по тази причина чакам да ни е тежко. А за Купата двете полуфинални двойки са доста забавни. Ние играхме против Славия и ни победиха. " Белите " изобщо не са тим за подценяване и на ЦСКА ще им тежко против тях. А и един път към този момент Славия ги изненада този сезон и им взе хикс с 10 души на " Армията ". При Левски също има прогрес и имат късмет да отстранят Лудогорец. Възможно е да има дерби сред " сини " и " червени " на финала. Но прогнози не желая да давам.

А на почитателите на Берое, нещо искаш ли да кажеш?

- Само да продължат да ни поддържат както до момента, а ние ще се опитаме да ги радваме.
 Берое с приоритет на вратарския пост през лятото
Берое с приоритет на вратарския пост през лятото

Ще се търси състезател под рамката

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР