Крибул е малкото село на голямата надежда, а баба Юлия

...
Крибул е малкото село на голямата надежда, а баба Юлия
Коментари Харесай

Запознайте се с Баба Юлия: Лекува по 50 души на ден и не иска нищо в замяна

Крибул е дребното село на огромната вяра, а баба Юлия – неговата жрица.
От години селището е известно с местността Скрибина и с камъка, за който се счита, че има свръхестествена сила. Легендите описват, че той лекува всички заболявания, стига задоволително мощно да имаме вяра.
Случило се е и на самата Юлия Земеделска. Преди 11 години тя се разболяла тежко и оцелява с помощта на скалната арка. Тогава 75-годишната жена дала обет – да оказва помощ на хората, до момента в който е жива.

При нея всекидневно минават повече от 50 души. Всеки с заболяването си, с отчаянието и с вярата си. И тя им оказва помощ. Не връща никого и не желае нищо в подмяна. Стига ѝ единствено едно „ благодаря “, както и новината, че индивидът към този момент е излекуван. Местните я назовават и баба Хава, само че по-известна е като Юла – българското ѝ име, обещано ѝ по време на възродителния развой.
Правени са няколко телевизионни излъчвания за лечителката от село Крибул, която наследява гения си от своята майка. Дарбата ѝ обаче нараства в пъти повече, откакто съумява да се излекува от рак на черния дроб и дебелото черво. Страданията ги помнела и до през днешния ден, тъй като били безчовечен.

Врекла се обаче на Бог, че в случай че я избави, ще оказва помощ на всеки, който ѝ почука на вратата, без да взима и стотинка.
Всъщност нейната магия се крие в четенето на молебствия и леенето на патрон, само че най-много в съпровождането им до огромната скална арка. Там те би трябвало да минат през нея, с цел да оздравеят, само че да го създадат с чисто сърце и мисъл, другояче Господ няма да им помогне, разсъждава жрицата на Крибул. Мястото на скалата е високоенергийно. А отидете ли там, би трябвало да носите със себе си единствено лъжица сол, три лъжици брашно и един червен конец – дълъг колкото растежа ви. Влизате в процепа на скалата с десния крайник, а с левия излизате оттова. След това завързвате една остаряла дреха на някое от дърветата в близост.

Баба Юлия споделя, че може да донесете и дреха на ваш непосредствен, както и да минете вместо него през скалата, в случай че той не е в положение да пристигна до село Крибул.
„ Много мощни места има в Родопа планина, само че тази канара, този камък е с най-голяма мощ. Моето благополучие до момента е, че никой не ми е споделил, че не съм съумяла да му оказа помощ. А ми се обаждат и дохождат хора, които се смеят: „ Бабо, здрав съм. Излекувах се “. Това ми е задоволително. Да знам, че на още един съм помогнала, тъй като в днешно време доста болен е народът “, клати глава благородната лечителка.

Всяка Божа заран старата жена потегля към камъка. Доскоро е изминавала 6-те километра от вкъщи си до скалния масив сама или на магаре.
Но тежестта на годините я принудила към този момент да стига до мистичното място чрез джип. Сам-сама, с една торба в ръка, баба Юлия си проправя път през гъстата гора, осеяна с облекла. Всяка от тях алегорично носи парченце от болката на стотиците хора, тръгнали да търсят излекуване от камъка. Едва когато човек е изпълнен със мощна религия, чудесата стартират да се случват, твърди лечителката.

Казва още, че през годините е станала свидетелка на неща, които и тя самата не може да си изясни.
И приказва с почитание към змията – пазителката на камъка. А след повече от 5 часа на скалата баба Юлия продължава да оказва помощ на нуждаещите се и в дома си. След залез-слънце обаче идва ред и на дългите нощи, в които старата жена не може да се отърси от болката на хората. Според думите ѝ чувствала по тялото си каквото и те, а в сънищата си виждала какво им следва – излекуване или гибел.
Инфо: ТРГ

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР