КРИБ застава зад интересите на голямата част от своите членове

...
КРИБ застава зад интересите на голямата част от своите членове
Коментари Харесай

КРИБ: Заставаме зад интересите на голямата част от своите членове с ясната позиция за необходимостта от точен регламент

КРИБ застава зад ползите на огромната част от своите членове с ясната позиция за нуждата от прецизен правилник. В отговор на господин Валентин Златев му предоставяме нашия съвет: Сменете съветниците си, господин Златев!

Това се споделя в публична позиция на КРИБ във връзка вчерашните изявления на Валентин Златев пред Парламентарната комисия за битка със сивата стопанска система. Публикуваме известието от КРИБ без редакторска интервенция.

"Пристанище БМФ Порт Бургас е пристанище за публичен превоз с национално значение. За разлика от пристанище Росенец (пристанището на господин Златев), всеки клиент има достъп до услугите на БМФ Порт Бургас без оглед на типа товари, които би трябвало да бъдат обработени.

В изказването на господин Валентин Златев пред Парламентарната комисия за битка със сивата стопанска система, представено в редица медии, се показва съществуването на спор на ползи за Председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, който публично отбрани позицията за отсрочване с 6 месеца използването на Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис.

Несъмнено, в тази ситуация не става въпрос за спор на ползи, а за Задължение за преданост към членовете на КРИБ. Защото минусите на закона са повече от безспорни. Председателят на КРИБ в никакъв случай и по никакъв метод не се е оповестил срещу закона. Той, обаче, застава в поддръжка на членовете на организацията, която съставлява, по отношение на изцяло разумното мнение за многото тежести за бизнеса, въвеждани посредством този закон.

Именно моралът изисква, когато се укорява някого в спор на ползи, ясно и с безспорни обстоятелства да се съобщи къде е несъгласието на ползи. В случая позицията на Домусчиев е повече от транспарантна – отбрана на ползите на българския бизнес. Това са ползите за нуждата от ясни правила и законови разпореждания, неограничаващи конкуренцията.

По никакъв метод Председателят на КРИБ не вкарва обществото в подвеждане, а ясно показва своята позиция, в която не е налице сблъскване, конфликт на ползи, а най-много поддръжка на въвеждането на равнопоставеност при регулацията на бизнеса, обвързван с горивата.

Обратното, обаче е налице. В изказването си господин Златев показва неточна, тенденциозна и подвеждаща информация. Прави се подстрекателство, което провокира погрешни заключения, водещи до манипулиране на публичното мнение и основаване на отрицателен имидж по отношение на Председателя на КРИБ. Чрез представянето на погрешна информация се основава безусловно неправилното усещане, че в пристанището, оперирано от БМФ Порт Бургас като концесионер умишлено и преднамерено се нарушават законите и правилата на правовата страна. По същността си думите на господин Златев могат да се смятат за уронване на престижа на сдружението - пристанищен оператор.

В пристанището, чийто концесионер е БМФ Порт Бургас, се съблюдават всички разпореждания на българското законодателство, касаещи вноса на акцизни артикули. Спазват се всички условия на митническите правила. Прилагат се законово регламентираните системи за отчетност на акцизни товари, а контролът се прави в действително време. И точно посоченото пристанище вкарва постоянно предварително регламентираните системи за премерване и надзор на горивата. В работата на пристанището транспарантно, кардинално и безкомпромисно са обезпечени ползите на страната.

В качеството си на концeсионер и пристанищен оператор на „ Пристанищен терминал Бургас Изток- 2 “ и „ Пристанищен терминал Бургас Запад “ БМФ ПОРТ БУРГАС “ ЕАД в законоустановените периоди е привел активността си в сходство с условията на използваните подзаконови нормативни актове. В пристанището са инсталирани средства за премерване и надзор на одобряваните енергийни артикули, чието сходство с нормативните разпореждания е открито по надлежния ред от митническите органи.

Паралелно с това са направени и вложения и извършени мероприятия, целящи повишение на стандартите за сигурност и сигурност, което води до бистрота и следене на виталния цикъл на оперативните действия на сдружението, в тази ситуация свързани с потока от енергийни артикули, които влизат, обработват се и напущат пристанищния терминал.

БМФ Порт Бургас е утвърден по реда на закона стопански оператор, който ползва подобаващи ограничения, с цел да:

- подсигурява сигурността на своята активност и заради това се приема за благонадежден участник в интернационалната верига на доставките както от съответните държавни органи, по този начин и от неговите търговски сътрудници.

- подсигурява, че до момента в който стоките са в митническия склад или на краткотрайно депозиране, има въведени подобаващи процедури, с помощта на които стоките не се отклоняват от митническия контрол върху тях

- обезпечава условия и цялостно подпомагане на митническите органи при реализирания от тях действен митнически надзор при определяне типа и количеството на въвежданите енергийни артикули.

След голословното изказване на господин Златев за съществуването на спор на ползи пораждат редица въпроси и те са:

Как, при обработката и разтоварването на голям размер разнообразни товари, благосъстоятелност на разнообразни клиенти, притежателят на пристанищния оператор може да управлява количеството или типа на обработваните артикули? Последното е функционалност на страната, а не на пристанището. Дейността на притежателя на товара по никакъв метод не ангажира ползите на притежателя на пристанището, което прави единствено разтоварването на товарите при даване на условия за надзор от страна на страната.

Важат ли нормите за надзор, чието използване е обезпечено в пристанището на Кирил Домусчиев, и за пристанището на господин Златев – Росенец.

Не е ли господин Златев директно и персонално заинтригуван от посочения закон? Тогава за чий спор на ползи приказва той?

Безспорно е, че в позицията на Кирил Домусчиев не е налице спор на ползи, а ясна поддръжка на нуждата от точни правила, при които да работят всички участници в пазара на горива.

Целта е основаване на условия за равнопоставеност, уместност и кардинална конкуренция в бизнеса с горивата, учредени на спазването на ясни законови условия ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР