Крепостта "Царевец" ще бъде осветена във лилаво по повод Световния

...
Крепостта "Царевец" ще бъде осветена във лилаво по повод Световния
Коментари Харесай

Крепостта Царевец ще бъде осветена в лилаво за Световния ден на недоносените деца

Крепостта "Царевец " ще бъде осветена във лилаво във връзка Световния ден на недоносените деца, оповестиха от пресцентъра на общината. По този метод Велико Търново за поредна година ще се включи в световната акция за отбелязването му.

Множество емблематични здания в целия свят ще бъдат осветени в лилаво в символ на съпричастност със ориста на прибързано родените бебета и на техните фамилии. В България самодейността е на фондация "Нашите недоносени деца ", в партньорство с Европейската фондация за грижа на новородените и Световния алианс против преждевременното раждане.

Крепостта ще остане обагрена в лилаво 30 минути след 20.00 ч. в съботната вечер. В последните години в Старата столица се организираха поредност от общоградски благотворителни начинания за отделението по неонатология към МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов ", подкрепени и от локалната власт. В резултат бяха закупени актуален ехограф, два нови кувьоза и ламинарен бокс.

Днес лекарите и личният състав на отделението ще посрещнат всички свои дребни и пораснали пациенти в огромната зала на регионалната болница. Завеждащият отделението доктор Кина Николова ще показа информация за актуалните грижи за недоносените деца, а старшата сестра Мария Нешева ще изнесе разбор за децата родени в риск, плануват се и беседи с психолози.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР