Кремовете за защита на кожата срещу мръсния градски въздух са

...
Кремовете за защита на кожата срещу мръсния градски въздух са
Коментари Харесай

Нова мода - козметика против мръсен въздух


Кремовете за отбрана на кожата против мръсния градски въздух са на път да станат толкоз известни, колкото са и кремовете за отбрана против слънцето, оповестява The Guardian.

Ако би трябвало да сме почтени, досега даже не знаехме, че има сходна продуктова линия, само че в Лондон от дълго време модата е налице.

Според данни на Liberty, огромен магазин за първокласни артикули и козметика, търсенето на сходни кремове е скочило с над 73% през миналата година.

Идеята е, че мазилата за отбрана от мръсния въздух защищават кожата от отрицателните резултати, които микрочастиците в градска среда могат да имат върху типа и здравето й.

Интересното е, че няма публични научни данни за резултатите на сходни кремове, което обаче въобще не пречи на някои марки да продават продуктите си за цени, вариращи от 6 до 106 паунда.

Едни от най-продаваните козметични артикули в английската столица през 2018 година са били точно кремове срещу замърсен въздух, само че не е ясно на какъв принцип работят множеството от тях.

Според специалисти в промишлеността, това е маркетингов трик за разпространение на напълно елементарни овлажнители за кожа, които обаче са на път да се трансфорат в обособена и бързо разрастваща се ниша освен във Англия, само че и в целия свят.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР