Кремът се приготвя само с едно яйце (варено, защото ви

...
Кремът се приготвя само с едно яйце (варено, защото ви
Коментари Харесай

Супер евтино домашно мазило: От хемороидите няма да остане и следа

Кремът се подготвя единствено с едно яйце (варено, тъй като ви е нужен жълтъкът), 400 мл растително масло (зехтин) и 600 гр пчелен восък.
В купа на котлона поставете маслото и в него на слаб огън разтопете парче восък. Когато заври, прибавете намачкания жълтък. Когато стартира да прави пяна, отстранете съда от печката.
Когато по-късно още веднъж се успокои, върнате назад съда на котлона и разбърквайте непрестанно, до момента в който сместа получи темнокафяв цвят. След като се охлади, процедете през марля.
Така получания крем се съхранява се в стъклен съд, който добре се затваря. В ледник може да се съхранява до 10 месеца.
За инфектиране на синусите – разтопете част от крема и капнете по една капка в носа. Сместа дейно ще прекъсне възпалението на синусите и ще всмуква гнойта.
При бронхит или язва – консумирайте по половин чаена лъжичка от мехлема три пъти на ден преди хранене.

За изгаряния, зъбобол или рани – нанесете на болното място. С мехлема ще заздравите и ноктите си и ще премахнете досадните хемороиди.
И още помощ от природата при упорити хемороиди
Народните лечители и билкарите оферират десетки предписания за облекчение на болките и лекуване при хемороиди. Ето единствено няколко от тях.
За да е ефикасно лекуването с билки се предлага да започнете един курс на пречистване на кръвта, който продължава 40 дни. Залива се с 250 мл вряла вода една супена лъжица бял равнец и се запарва 10 минути. Прецежда се и се приема по 1/3част от запарката 3 пъти дневно преди хранене.
Следната рецепта е изпитана и ефикасна, само че в случай че решите да я ползвате имайте поради, че курсът на лекуване не трябва да продължава повече от 14 дни. 1 чаена лъжичка корени от червен божур се вари 5 минути в 300 мл вода. Прецежда се и се пие по една кафена чашка преди хранене.

Седящите вани носят доста облекчение на страдащите от хемороиди. Добре е да се вършат всяка вечер, а температурата на билковата запарка не трябва да надвишава 37 градуса. Смесете в огромен съд по 20 гр корени от девесил, листа от смрадлика, кори от дъб, стръкове от водно пипериче, стръкове от невен и цвят от лайка. Размесете добре билките и ги съхранявайте на изсъхнало и проветриво място. В 4 литра вряща вода се поставят 5 супени лъжици от билковата примес и се вари на спокоен огън 10 минути. Всички изброени билки работят противовъзпалително на раздразнената кожа и стягащо на кръвоносните съдове.
Инфо: Брадва

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР