Кремълското командване изпадна в тежка дилема – да укрепва отбраната

...
Кремълското командване изпадна в тежка дилема – да укрепва отбраната
Коментари Харесай

Русия е раздвоена: да укрепва отбраната в Белгород, или в окупирания Донбас?


Кремълското командване изпадна в тежка алтернатива – да укрепва защитата в пограничните територии на Русия, или да натиска на позициите в окупираните елементи на Украйна, разгласи английското военно разузнаване в разбор на офанзивите на диверсионни групи в Белгородска и Брянска област.

Кратките нахлувания на малобройни групи от Руския доброволчески корпус (РДК) и Легиона „ Свобода за Русия “ (ЛСР) в приграничните области принуждава Москва да трансферира боеспособни батальони и техника натам, като по този метод оголва фронта в Донбас. Киев отхвърля всякакво присъединяване в разследващите нападения и обстрелите, отговорност за които поемат формираните напълно от руснаци антипутински формирования РДК и ЛСР.

Освен рейдовете, диверсионните групи изстрелват и дребни безпилотници по регионалния център Белгород, а украинските обстрели по град Шебекино принуди управляващите да стартират евакуация на жителите му.

Кремълската войска и ФСБ съумяха по-бързо да спрат диверсионните рейдове, в сравнение с предходния път, отбелязва английското разузнаване. Руското министерство на защитата признава, че се е наложило разрастване на всевъзможни бойни средства, в това число ударни вертолети и тежки минохвъргачки ТОС-1А.

Американският Институт за проучване на войната (ISW) обръща внимание, че числеността на атакуващите елементи от РДК и ЛСР е доста дребна – сред 10 и 80 индивида. От позиция на военната просвета това не са офанзиви, а точно рейдове – настъпателни дейности с дребен мащаб, включващи стремглаво навлизане на вражеска територия, събиране на информация, нарушение спокойствието на съперника и разрушение на избрани военни обекти. Рейдовете приключват с бързо евакуиране и нямат за цел да удържат завзета територия.

Действията на Руския доброволчески корпус и Легиона „ Свобода за Русия “ изцяло се вписват в в това определение, пишат вашингтонските специалисти от ISW.

Междувременно Русия изстреля ежедневната си нощна порция огън по Киев – 15 крилати ракети и 18 ирански безпилотника „ Шахед “, заяви украинският общоприет щаб на ВСУ. Всички за били свалени от противовъздушната защита, жертви и провали няма.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР