Кремъл заяви днес, че руският опозиционер Алексей Навални, изписан от

...
Кремъл заяви днес, че руският опозиционер Алексей Навални, изписан от
Коментари Харесай

Кремъл: Берлинският пациент е свободен да се върне в Русия

Кремъл съобщи през днешния ден, че съветският опозиционер Алексей Навални, изписан от болница в Берлин след отравяне съгласно лекарите му с " Новичок ", е свободен, в случай че желае, да се върне в Русия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Що се отнася до завръщането му в Москва, той е свободен, като всеки съветски жител, да го направи когато и да е, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от съветски осведомителни организации.

При всеки случай е доста добре, в случай че пациентът в действителност оздравява. Пожелаваме му бързо възобновяване, добави Песков, който не загатна поименно нито опозиционера, нито съветския президент Владимир Путин.

Песков разяснява и публикацията във френския в. " Монд ", в която се твърди, че Путин се изказал пренебрежително за опозиционера в диалога с френския си сътрудник Еманюел Макрон и декларирал, че в предишното той към този момент се е правел на болен и е правил противозаконни дейности.

Според Песков вестникът няма по какъв начин да е разполагал с достоверна информация за диалога, а във формулировките на казаното от Путин има доста грешки. Не ни се има вяра Елисейският замък умишлено да е популяризирал в пресата записа на диалога сред двамата президенти. Франция не може да направи такова нещо, даже не ни се желае да допуснем такова нещо, посочи Песков.

В Кремъл не виждат директни обвинявания против Русия в декларираното от Макрон по обстановката с " берлинския пациент ", сподели Песков, разяснявайки изявлението на френския президент пред Общото заседание на Организация на обединените нации. В навечерието на сесията на Оценка за съвместимост на Организация на обединените нации Макрон съобщи, че Париж приканва Москва да хвърли цялостна светлина върху опита за ликвидиране на политическия опозиционер, употребявайки нервнопаралитичното вещество " Новичок ".

Говорителят на Кремъл акцентира, че отровно вещество от групата " Новичок " може да бъде синтезирано в доста страни и постоянно не е допустимо да се откри произходът му.

Междувременно Ройтерс заяви, че Навални е разгласил през днешния ден в Инстаграм своя фотография - седнал на скамейка в парка след изписването си от болничното заведение в Германия.

 Алексей Навални разгласява профила си в Инстаграм своя фотография седнал на скамейка, откакто бе изписан от болница в Германия
Алексей Навални разгласява профила си в Инстаграм своя фотография седнал на скамейка, откакто бе изписан от болница в Германия
Снимка: AP/БТА

Четирийсет и четири годишният опозиционер заяви, че счита всеки ден да върви на физиотерапия и може да премине лекуване в център за рехабилитация, с цел да възвърне двигателните си функционалности, в това число цялостната пъргавина на лявата си ръка.

В Инстаграм Навални сподели, че тренира, с цел да възвърне равновесието си, като стои известно време на един крайник, и благодари на лекарите от берлинската болница " Шарите ".

" Всякакви занимателни неща се случват с мен. Например, не мога да хвърля топка с лявата ръка. Мога да я хвана, само че не мога да я хвърля. Мозъкът просто не може да извърши това придвижване ", написа Навални, представен от Франс прес.

Той означи, че е бил " извънредно смутен ", когато немските лекари за първи път му дали да се огледа в огледалото след 24 дни в реанимацията и 16 дни в кома. " Но медиците продължиха да правят чудеса. Работих с физиотерапевт, хранех се, пробвах се да дремя повече, което към момента е най-големият проблем ", описа той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР