Кремъл заяви днес, че последното експулсиране на американски дипломати от

...
Кремъл заяви днес, че последното експулсиране на американски дипломати от
Коментари Харесай

Кремъл гони американски дипломати като реципрочна стъпка към САЩ

Кремъл съобщи през днешния ден, че последното експулсиране на американски дипломати от страна на Москва е било провокирано, откакто предишния месец Вашингтон сподели, че експулсира 12 съветски дипломати от задачата на страната в Организация на обединените нации в Ню Йорк заради съображения, свързани с националната сигурност, съобщи Ройтерс.

Вчера посолството на Съединени американски щати в Москва получи лист на своите чиновници, които са оповестени за личност нон грата.

" За да престанем да експулсираме американски дипломати, Съединени американски щати би трябвало да прекратят своите дейности по експулсиране на наши дипломати. Нашите дейности не са подбуда за тази рецесия, те са провокирани и ответни ", разяснява през днешния ден Песков, представен от ТАСС.

Той също по този начин посочи, че попадналият под наказания съветски милиардер Роман Абрамович е взел участие в началния стадий от договарянията с Украйна, които в този момент не престават на равнище делегации.

Западните държавни управления постановиха наказания против Абрамович и други съветски олигарси в опит да изолират президента Владимир Путин и неговите съдружници поради войната в Украйна.

Говорителят на Кремъл не отговори на въпрос каква е била реакцията на Путин на отдръпването на Анатолий Чубайс като негов специфичен представител за връзките с интернационалните организации.

" Не, не ми е известно. Едва ли (Путин) е реагирал някак, (Чубайс) се е отдръпнал и толкоз ", сподели Песков. Той посочи, че демократичният икономист е работел в администрацията на Путин на доброволни начала, а не като щатен помощник.

Вчера осведомен с въпроса източник съобщи пред Ройтерс, че като се изключи че се е отдръпнал от поста си, Чубайс е напуснал Русия и не има намерение да се връща. Това е най-високопоставеният представител на съветските управляващи, отдръпнал се след началото на така наречен " специфична военна интервенция " на Русия в Украйна, отбелязва организацията.

Източникът на Ройтерс, който поискал анонимност, не сподели за какво демократичният икономист е решил да напусне Русия. Самият Чубайс е отказал коментар пред Ройтерс.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР