Кремъл заяви днес, че не разполага с информация за убити

...
Кремъл заяви днес, че не разполага с информация за убити
Коментари Харесай

Кремъл иска да потули случая с убитите руски наемници в Сирия

Кремъл съобщи през днешния ден, че не разполага с информация за убити съветски наемници в Сирия, съобщи Ройтерс.

Знаем единствено за съветски жители, които са ситуирани в тази страна като военнослужещи, посочи Дмитрий Песков - представител на съветския президент Владимир Путин.

Изказването на Песков е в отговор на въпросите за минимум двама убити съветски наемници при конфликт сред сирийски проправителствени сили и ръководената от Съединените щати антиджихадистката коалиция в източната провинция Дейр аз Зур.

Днес представителят на съветския президент прикани да не бъдат употребявани медийни известия като първоизточник за гибелта на руснаци в Сирия:

Тези информации се нуждаят от удостоверение. В доста страни по света има огромен брой руснаци и придобиването на подробни сведения за всички тях е много комплицирано, съобщи Песков.

Имената на убитите

Миналата седмица Съединени американски щати оповестиха, че са умъртвили над 100 бойци от сирийските проправителствени сили, когато обединението е нанесла въздушни удари на 7 февруари, с цел да предотврати офанзива против щаб на подкрепяните от нея Сирийски демократични сили в източната провинция Дейр аз Зур.

Министерството на защитата на Русия, която поддържа сирийския президент Башар ал Асад, сподели, че проправителствени милиции са подхванали разследваща интервенция и че в региона не е имало съветски военнослужещи.

Най-малко двама руснаци, които са се сражавали импровизирано на страната на Асад, обаче са измежду убитите, оповестява организация Ройтерс.

Единият от починалите е Владимир Логинов, казак от Калининградска област. Максим Буга, водач на казаците в съветския анклав на Балтийско море, съобщи, че Логинов е бил погубен наред с още десетки съветски бойци към 7 февруари.

Другият умрял руснак е Кирил Ананиев, сподели Александър Аверин, представител на националистическата партия " Другата Русия ", с която Ананиев е бил обвързван.

Гибелта на Логинов и Ананиев за момента не е доказана от самостоятелни източници, показва Ройтерс.

Натиск

Григорий Явлински, който е измежду претендентите на президентските избори в Русия, прикани президента Владимир Путин да разкрие какъв брой тъкмо руснаци са убити в Сирия и при какви условия.

" Ако са починали огромен брой съветски жители, представители на управляващите, в това число главнокомандващият нашите въоръжени сили (Путин), са длъжни да кажат на страната за това и да решат кой е виновен ", акцентира либералът в изказване, публикувано от неговата партия " Яблоко ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР