Кремъл заяви, че няма да въвежда военно положение в Русия.

...
Кремъл заяви, че няма да въвежда военно положение в Русия.
Коментари Харесай

Ще въведе ли Путин военно положение в Руската федерация?

Кремъл съобщи, че няма да вкарва военно състояние в Русия. Според прессекретаря на Путин Дмитрий Песков вътрешнополитическата обстановка в страната е постоянна. Той отхвърли информацията, че президентът на Руската федерация възнамерява да разгласи военно състояние, заяви CNN.

„ Не, това не е в проектите “, отговори Дмитрий Песков на въпроса дали съветският държавен глава възнамерява да предприеме сходни дейности.

Войната на съветския президент Владимир Путин в Украйна ще стане „ по-непредвидима и ескалираща “ през идващите месеци. Това се дължи на обстоятелството, че актуалният капацитет на съветските въоръжени сили не съответствува с упоритостите на ръководителя на Русия. Това сподели шефът на националното разузнаване на Съединени американски щати Аврил Хейнс.

„ Ситуацията на място може да усили вероятността президентът Путин да предприеме по-драстични ограничения, в това число налагане на военно състояние, преориентиране на промишленото произвеждане или евентуално ескалиране на военните дейности “, съобщи Хейнс. Според нея Путин няма да употребява нуклеарни оръжия, в случай че не почувства, че съществува опасност за съществуването на Русия. Хейнс сподели още, че задачите на Путин се простират надалеч оттатък Донбас.

„ Дори и да съумеят, ние не сме сигурни, че сраженията в Донбас фактически ще сложат завършек на войната “, сподели тя.

Путин желае да завземе областите Донецк и Луганск, да поеме контрола над Херсон и евентуално да разшири сухопътния маршрут до непризнато Приднестровие. Разузнавателната общественост обаче счита, че с цел да стигне до Приднестровието, главата на Руската федерация ще би трябвало да организира цялостна готовност вътре в Русия, която той към момента не е подхванал.

„ Тъй като Русия и Украйна имат вяра, че могат да продължат да напредват във боен проект, ние не виждаме жизнерадостен път за договаряния, най-малко в кратковременен проект “, сподели още Хейнс.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР