Кремъл заяви, че не очаква нещо особено от днешната виртуална

...
Кремъл заяви, че не очаква нещо особено от днешната виртуална
Коментари Харесай

Кремъл: Срещата на Г-7 е напълно предсказуема

Кремъл съобщи, че не чака нещо изключително от днешната виртуална среща на водачите от Г-7, на която се чака да приказва украинският президент Володимир Зеленски, съобщи Ройтерс.

„ Настроението на тази среща на върха към този момент е явно и предсказуемо. Конфронтацията ще продължи “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Според него обещаните от Съединени американски щати доставки на съвременни системи за противовъздушна защита за Киев единствено ще удължат спора и ще причинят още премеждия на Украйна. По думите му доставките няма да трансформират задачите на Русия във военните ѝ дейности в Украйна.

Песков също по този начин сподели, че Кремъл няма позиция по самодейността на ръководителя на Държавния съвет на Крим Владимир Константинов, предложил Русия да забрани по време на мобилизацията пътуванията в чужбина на жители, водещи се на боен доклад, показва ТАСС.

На срещата водачите от Г-7 ще обсъдят какво още могат да създадат в поддръжка на Украйна и ще изслушат Зеленски, който ще изиска от тях незабавно да доставят на Украйна оръжия за противовъздушна защита, откакто Русия нанесе масирани ракетни удари по украински градове, отбелязва Ройтерс.

Украйна за втори следващ ден се разсъни с писък на сирени за въздушна паника. При нови ракетни удари беше погубен един човек в югоизточния град Запорожие, а част от западния град Лвов остана без електричество, обявиха управляващите. Други региони в Украйна продължиха да бъдат без ток след ракетните офанзиви през вчерашния ден, при които съгласно украински чиновници са починали 19 индивида.

Руският президент Владимир Путин, който е подложен на вътрешен напън да ускори военните дейности, откакто съветските войски изгубиха позиции от началото на септември, сподели, че е разпоредил ударите като възмездие за гърмежа, развалил Кримския мост през уикенда.

Украйна и нейните съдружници осъдиха вчерашните офанзиви, при които беше изумена основно гражданска инфраструктура. Ракети улучиха също по този начин паркове, туристически обекти и оживени улици.

Масираните съветски удари по градове в Украйна бяха приветствани от представители на съветските управляващи и подкрепящи Кремъл анализатори, които в последно време интензивно подлагаха на критика съветската войска за поредицата неуспехи на бойното поле. Руски националистически коментатори и военни репортери на държавни медии похвалиха офанзивите като подобаващ и дълго чакан отговор след сполучливото украинско контранастъпление и нападението против Кримския мост. Много от тях настояха, че Москва би трябвало да поддържа интензивността на ударите, с цел да завоюва войната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР