Кремъл заяви, че газопроводът Турски поток е една от най-големите

...
Кремъл заяви, че газопроводът Турски поток е една от най-големите
Коментари Харесай

Кремъл: Турски поток има сериозен потенциал

Кремъл съобщи, че газопроводът " Турски поток " е една от най-големите газопреносни системи в света и има сериозен капацитет за разширение.

„ Турция сега е един от най-големите получатели на съветски газ и в този момент сме свързани с тях посредством една от най-големите газопроводни системи, Турски поток, която има сериозен капацитет за разширение, в случай че е належащо “, сподели представителят Дмитрий Песков пред кореспонденти в Москва.

 DHA

Забележките на Песков идват, откакто съветският президент Владимир Путин по-рано този месец изложи концепцията за експорт на повече газ през Турски поток, минаващ под Черно море, за Турция, рекламирайки страната като най-хубавия разполагаем маршрут за пренасочване на доставките на газ към Европейския съюз след проблемите с газопровода Северен поток.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че и двете страни неотложно ще стартират работа по предлагането на Путин да трансфорат Турция в нов „ хъб “ за доставки и че „ няма да има очакване “.

 DHA

Турският президент добави, че районът Тракия, граничещ с Гърция и България, се оказва най-хубавото място.

Министърът на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез съобщи в понеделник, че Турция ще завърши своята пътна карта до края на годината в опит да осъществя дългогодишната си цел да проработи като газов хъб.

 DHA

Дьонмез през вчерашния ден добави, че страната към този момент има инфраструктурата, с цел да способства за тази цел, в това число седем газопровода, пет уреди за полутечен природен газ, три от които са плаващи уреди за предпазване и две подземни уреди за предпазване на газ.

Относно руско-турските връзки Песков сподели, че Анкара има своя лична, самостоятелна позиция по международните каузи, друга от тази на Запада, и остава отворена за ходатайство сред Москва и Киев, защото следва своите национални ползи в комерсиалните и стопански връзки с Русия.

 DHA

„ Турция не се причисли към глобите на груповия Запад и в това отношение (позицията на Анкара) е удобна както за самия турски народ, по този начин и от позиция на нашите двустранни връзки “, сподели той.

Пренасяйки природен газ от Русия до Турция и от там до Европа, „ Турски поток “ беше публично пуснат през януари 2020 година Газопроводът, който разрешава на Москва да заобиколи Украйна като директен маршрут за Европа, придвижва съветски газ до Южна Европа през Черно море и Турция.

 DHA

Той има годишен потенциал от 31,5 милиарда кубически метра (bcm) и се състои от две 930-километрови офшорни линии и две обособени сухопътни линии, които са 142 километра (88,2 мили) и дълги 70 километра.

 DHA

Първата линия с потенциал от 15,75 милиарда кубични метра е предопределена за доставки за локални клиенти на Турция. Връзката през България придвижва газ до няколко европейски страни, в това число Сърбия и Унгария.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР