Кремъл защити решението за изпращане на руски сили в Украйна,

...
Кремъл защити решението за изпращане на руски сили в Украйна,
Коментари Харесай

Кремъл: Въоръжаването на Украйна е „крайно опасен и дестабилизиращ фактор“

Кремъл отбрани решението за изпращане на съветски сили в Украйна, като сподели, че западните оръжейни доставки за Киев демонстрират, че Русия е постъпила вярно, пробвайки се да демилитаризира своята съседка, съобщи Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков упрекна Европейския съюз във враждебно държание към Русия и сподели, че въоръжаването на Украйна е „ извънредно рисков и дестабилизиращ фактор “.

Той съобщи пред публицисти, без да показа доказателства, че доста украинци са употребявани като жив щит от украински националисти, и дефинира това като закононарушение. По думите му те са жертва на пропагандата на своята страна.

Песков сподели, че множеството руснаци имат родственици в Украйна и страдат поради протичащото се там.

Той отхвърли да разяснява какви жертви са претърпели съветските сили, отнасяйки въпроса към министерството на защитата.

Според Кремъл икономическата действителност в Русия се е трансформирала, само че няма съображение за подозрение в успеваемостта и надеждността на съветската централна банка, която увеличи лихвените проценти до 20 на 100, пробвайки се да отбрани стопанската система от невижданите западни наказания, показва Ройтерс.

„ Икономическата действителност доста се е трансформирала “, сподели Песков. „ Санкциите са тежки, проблематични, само че Русия има капацитет да компенсира вредите “, съобщи той.

„ Русия от много време създава проекти за вероятни наказания, в това число най-сурови. Има проекти за отговор, те са създадени и се ползват при появяването на проблеми “, сподели Песков.

По думите му глобите против самия Путин са безсмислени. „ Путин е много апатичен. Санкциите съдържат неуместни изказвания за някои активи “, съобщи представителят на Кремъл. „ Президентът няма други активи с изключение на тези, които е заявил “, сподели той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР