Кремъл защити нападението си срещу Украйна, което беше подложено на

...
Кремъл защити нападението си срещу Украйна, което беше подложено на
Коментари Харесай

Кремъл: Преговорите за неутрален статут на Украйна са правилна стъпка

Кремъл отбрани нападението си против Украйна, което беше подложено на интернационалните рецензии, и приветства предлагането за разговор на украинския президент Володимир Зеленски, съобщи ДПА.

Москва счита, че предлагането за договаряния за безпристрастен статут на Украйна е стъпка в вярната посока, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той добави, че изказването се изследва сега.

Говорителят удостовери, че Москва приема, че Зеленски е президент на Украйна.

Песков обаче отхвърли да разяснява дали на този стадий е допустимо да се състоят контакти сред президентите на двете страни, отбелязва ТАСС.

По-рано денем украинският президент прикани съветския си сътрудник за договаряния. Съветникът в канцеларията Михайло Подоляк съобщи, че Украйна желае мир и е подготвена за договаряния с Русия, в това число за прокламиране на безпристрастен статут във връзка с НАТО.

"Ако договарянията са вероятни, те би трябвало да бъдат извършени. Ако в Москва кажат, че желаят да проведат диалози, в това число за безпристрастен статут, не се опасяваме от това ", написа служителят в имейл и добави: "Можем да преговаряме и за това ".

"Нашата подготвеност за разговор е част от нашия непрекъснат блян за мир ", заключи Подоляк.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР