Кремъл води дифузна война срещу всички страни от НАТО, чиято

...
Кремъл води дифузна война срещу всички страни от НАТО, чиято
Коментари Харесай

Костов: Кремъл води война срещу всички страни от НАТО, България е сред най-уязвимите

Кремъл води дифузна война против всички страни от НАТО, чиято цел е дестабилизация на институциите и опълчване на разнообразни елементи от обществото. Това сподели някогашният министър-председател Иван Костов по време на конференцията „ Членството в НАТО “ – ключ към Европейския съюз “.

Костов уточни, че тази война се води с медийни, политически, стопански и кибернитични средства и се намира в разнообразни етапи в другите страни.

„ Особено напраднала е тази война в страни, в които псевдонационалистически партии имат въздействие върху ръководството и България е измежду най-уязвимите “, добави той.

Според него България не противодейства задоволително дейно против съветската опасност, само че НАТО също реагира със закъснение.

Бившият министър председател предложи България да следва политика на цялостна взаимност със съдружниците си в Алианса, а НАТО да ускори противодействието си на Русия.

От своя страна някогашният президент Росен Плевнелиев (2012 – 2017) уточни, че борбата за участието в НАТО и Европейски Съюз не е завършила, а Европа е изправена пред основни избори за Европейски парламент.

„ Ние би трябвало да спечелим на своя страна идващото потомство и да работим за постигането не просто на мир, а на дълготраен мир “, сподели Плевнелиев и добави, че заканите идват от „ ревизионистично настроени империи на изток от България “.

Никога не съм бил склонен с максимата „ Винаги с Европа, в никакъв случай против Русия “, разяснява още той.

Участие в конференцията взеха още посланикът на Съединени американски щати в България Ерик Рубин, посланичката на Англия Ема Хопкинс, посланици и дипломати от Словения, Черна гора, Украйна, Полша, Чехия, някогашни министри в български държавни управления.

Конференцията беше открита от някогашния ръководител на Народното събрание и някогашен дипломат в Полша и Македония Александър Йорданов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР