Кремъл търси виновни за военното поражение в Украйна и наказва

...
Кремъл търси виновни за военното поражение в Украйна и наказва
Коментари Харесай

Украинското разузнаване: "Непобедимата и легендарна" руска армия се оказа орда от убийци, мародери, насилници и страхливци

Кремъл търси отговорни за военното проваляне в Украйна и санкционира рашистки командири, виновни за провеждането на отдените интервенции. Това заяви Главното ръководство на разузнаването на МО на Украйна.

" Руските окупационни войски за интервала до момента на руско-украинската война не съумяха да реализират нито една стратегическа задача, които Путин разгласи с толкоз възторг в речта си на 23 февруари. " Непобедимата и именита " войска се оказа орда от убийци, мародери, насилници и страхливци, ръководени от бездарници и крадци. Некомпетентността на съветската военна върхушка надмина всички упования на международната общественост ", се отбелязва в известието.

За да смъкна от себе си " следствията от бъдеща политическа и наказателна отговорност, властта в Кремъл се пробва да упрекна за всичк ипровали и провали командирите на окупационните елементи и съединения (...) Търсенето на отговорни управлението на страната-окупатор прави в най-хубавите сталински обичаи ", прибавят от ГУРМО.

За " геройската загуба " на гордостта на ЧФ на РФ - ракетния крайцер " Москва " - бе отхвърлен от служба и задържан командващият Черноморския флот вицеадмирал Игор Осипов. Следствени дейности бяха подхванати и против първия му заместител - вицеадмирал Сергей Пинчук.

Заради невижданите загуби на персонален състав, въоръжение и военна техника, от служба е отхвърлен Владислав Ершов, командващ 6-та войска на Водоснабдителна система на РФ.

Поради същите аргументи е отхвърлен и командирът на 1-ва танкова войска от Западния боен окръг ген.-лейт. Сергей Кисел.

От позицията командващ на 22-ри армейски корпус в Южния боен окръг в Крим е отхвърлен ген.-майор Аркадий Марзоев.

Отстранен е и командирът на 103-та обособена бригада за материално-техническо доставяне полковник Михаил Пономарьов.

" Всички тези показни санкции способстват само за разпространяването измежду окупаторите на съмнение към техните командири. Военноначалниците от страната-агресор и в бъдеще ще продължат да изумяват света със своята непросветеност и блян към самоизтребление ", оповестява още украинското разузнаване.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР