Кремъл стана нарицателно за фейк клипове след монтажите с изтеглящите

...
Кремъл стана нарицателно за фейк клипове след монтажите с изтеглящите
Коментари Харесай

Шойгу се появи - на два кадъра за части от секундата с монтаж и без звук

Кремъл стана нарицателно за фалшив клипове след монтажите с изтеглящите се съветски войски от границата на Украйна преди войната, както и монтажа с Путин и стюардесите.

Сега се появи нова загадка.

Изчезналият мистериозно съветски боен министър Сергей Шойгу се появи изненадващо на среща с Путин. Появата му обаче провокира още повече въпроси, тъй като е единствено на два фрагмента освен това с явен монтаж.

Шойгу не се беше появявал на никое място обществено от 11 март насам, въпреки по принцип да е много деен пред медиите.

На 24 март съветският президент Владимир Путин организира оперативна среща с непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на страната, на коята участваха Мишустин, Матвиенко, Володин, Медведев, Патрушев, Колокольцев, Лавров, Шойгу, Бортников, Наришкин и Сергей Иванов. Участниците в срещата обмениха отзиви по отношение на настоящата макроикономическа обстановка в страната, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков уточни, че ръководителят на съветското министерство на защитата Сергей Шойгу е докладвал по време на срещата за хода на специфичната интервенция в Украйна. 

На въпрос на публицисти какво е здравословното положение на Шойгу, защото се приказва, че той не е добре - има проблеми със сърцето, Песков ги посъветва да се извърнат към пресцентъра на военното ведомство. 

Видеоредакторът на съветското издание " Медиазона " (едно от блокираните на територията на Русия) Александра Дубровская е изгледала кремълските клипове и е стигнала до заключението: най-вероятно Шойгу не е участвал на тази среща, съобщи.

От цялото съвещание на вчерашния Съвет за сигурност в Русия, в ефира на " Россия 24 " са излъчени тъкмо тези фрагменти, които демонстрират проблеми с камерата на Шойгу. Естеството на тази разстройства може да се назова необичайно: на пръв взор наподобява, че Шойгу има някои проблеми с излъчването. Но когато се гледа кадър по кадър с висока разграничителна дарба, наподобява като че ли операторът бързо реалокира камерата към министъра. Това може да има две пояснения. Теоретично видеото може да е снимано в самото начало на срещата, която е почнала ненадейно, а Шойгу не е бил в кадър, след което операторът му се е опомнил. Това наподобява подозрително: камерата е включена и като че ли внезапно се реалокира.

Втората, по-вероятна версия е, че подобен резултат просто е прибавен в постпродукцията. Това е направено, с цел да се притегли вниманието на феновете тъкмо към този ъгъл, тъй че всички сигурно да виждат, че Шойгу участва на съвещанието. Присъствал ли е Шойгу? Всеки човек, който се занимава с монтаж и постпродукция, знае, че слагането на нещо на телевизионния екран, изключително в случай че самият кадър е неподвижен (в него няма движение), е обикновена задача. Кадрите от предходните препоръки за сигурност (от 3 и 11 март) демонстрират, че Шойгу в действителност участва и на двете срещи и взе участие в полемиките: чува се тон и се вижда непосредствен проект. В същото време фонът, на който е сниман Шойгу, и облеклата му са изцяло идентични с фона, на който виждаме Шойгу на вчерашния Съвет за сигурност. Като се има поради, че видеото не е показвано на феновете със тон, а Шойгу е прикрит в ъгъла (към който вниманието ни е толкоз настойчиво привлечено), с огромна степен на възможност може да се допусна, че фрагментите от Шойгу просто са взети от един от предходните Съвети за сигурност и вградени в сегашния.

Изобщо цялата обработка на видеото от въпросния Съвет за сигурност, поради която особено било прекратено излъчването на " Россия 24 ", може да се назова странна: видеото се състои от два фрагмента и половина. Първият е общ проект с тв приемника. След това вторият - непосредствен проект на Путин. И по-късно третият - отново общият, на който още веднъж е черен екран вместо Шойгу. Първият кадър въобще не пасва с втория: той има напълно друга позиция на тялото на Путин, който гледа на другата страна. Ако видеото имаше тон, това нямаше да може да бъде прикрито. Третият кадър в действителност е началото на първия кадър. Това става явно, в случай че го отрежете от края и го поставите първоначално. Защо от такова дълготрайно съвещание са взети единствено два фрагмента? Явно от тази среща няма какво повече да се покаже. Или не трябва. Най-вероятно съвещанието на Съвета за сигурност в действителност се е състояло, само че Шойгу не е участвал на него. Той просто е инсталиран в тв приемника, употребявайки фрагменти от един от предходните препоръки за сигурност. И са добавени разстройства – а за неразбралите РИА Новости прави и zoom (приближаване), с цел да е ясно на фена къде да гледа.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР