Кремъл се закани с твърде пагубни последствия, ако обвиненият в

...
Кремъл се закани с твърде пагубни последствия, ако обвиненият в
Коментари Харесай

Кремъл заплаши София с "пагубни последствия"

Кремъл се закани с " прекомерно пагубни последици ", в случай че упрекнатият в шпионаж от българската прокуратура Николай Малинов бъде преследван поради награждаването му с съветски медал " Дружба ". Предупреждението пристигна от прессекретаря на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС. Кремъл разчита, че награждаването на ръководителя на българското Национално придвижване " Русофили "  няма да стане причина той да бъде преследван, предава съветската организация.

" Смятаме, че сходни жестове на самопризнание за заслугите на Малинов като принос за делото на единството на съветския свят, принос за развиване на другарството и съдействието сред народите на двете ни страни по никакъв метод не може и не би трябвало да е причина за някакви преследвания ", заяви пред публицисти още Песков. Според него " това би било нелогично и това би имало прекомерно пагубни последствия ". Песков сподели това в отговор на въпрос дали връзките сред Москва и София няма да бъдат влошени поради награждаването на Малинов, упрекнат в шпионаж в България, показва организацията. " Разчитаме, в противен случай, хора като него да получат опция да работят и отсега нататък в руслото на развиването на другарските, отдавнашни, исторически връзки сред народите на двете ни страни ", акцентира още прессекретарят на съветския президент.

Николай Малинов получи своя медал персонално от президента Владимир Путин ден по-рано в Кремъл. Орденът бе връчен в Кремъл във връзка  Деня на националното единение. " Най-важната ми среща беше с Путин и за мое благополучие имах опция да поговоря 5-6 минути с него за България, за " Русофили ", за това, което вършим и за неговите оценки, заяви след награждаването Малинов, представен от Би Ти Ви. По думите му Путин е благодарил за това, което вършат, и е дал избрани препоръки за това по какъв начин би следвало да се развият нещата.  " Явно деликатно следи процесите ", акцентира Малинов. Руският президент му споделил буквално: " Виж какво, прояви схващане и самообладание към българските управляващи, те са подложени на огромен напън, прояви схващане и самообладание по този въпрос ". 

Малинов описа, че се е срещнал и с изгонения за 10 година от България пенсиониран военачалник от разузнаването Леонид Решетников, който написал в обществените мрежи: „ Русия помни своите другари и в никакъв случай не ги не помни. Нито в наслада, нито в тъга. Заедно сме били, дружно ще бъдем “. Със посочения от прокуратурата за главен покровител на противодържавната дейност Константин Малофеев Малинов също е съумял да се види, преди да се прибере в София.

В същото време прокуратурата разгласи, че основният прокурор е изискал инспекция на съдията, който е пуснал Малинов в Москва. " След сигнал от наблюдаващия прокурор от Специализираната прокуратура по досъдебното произвеждане с обвинен Николай Малинов основният прокурор насочи сигнал до Инспектората към Висшия правосъден съвет и административния началник на Специализирания углавен съд ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР