Кремъл се притесни от думи на полския вицепремиер и лидер

...
Кремъл се притесни от думи на полския вицепремиер и лидер
Коментари Харесай

Полша заговори за разполагане на ядрени ракети на своя територия, Кремъл реагира |

Кремъл се тормози от думи на полския вицепремиер и водач на ръководещата партия в страната Ярослав Качински, който в изявление за " Велт ам Зонтаг " сподели, че " Полша би била отворена за разполагането на нуклеарни оръжия на своя територия ", само че че за момента това не се разисква.

Пред медията той обвини Германия и Франция в прекомерна непосредственост с Русия, която е довела до днешната покруса в Украйна.

„ От години немското държавно управление не желае да забележи какво прави Русия под управлението на Путин и през днешния ден ние виждаме резултата “, каза Качински пред немското издание.

По думите му Берлин се пробва „ да възроди това, което имперският канцлер Бисмарк е направил “, а точно: „ доминация на Германия един до друг с Русия “.

Според Качински Германия не доставя задоволително оръжия на Украйна и отхвърля да наложи ембарго най-малко на вноса на съветски нефт. Той показва и че Москва печели от износа на нефт пет пъти повече, в сравнение с от продажбите на природен газ.

В изявлението Качински се разгласи и за 50% увеличение на броя на американските военни в Европа.

„ Полша би била удовлетворена, в случай че американците усилят своето наличие в Европа от актуалните 100 000 бойци до 150 000 в бъдеще поради увеличаващата се съветска настъпателност “, сподели още той.

Днес Кремъл осъди изявленията на водача на полската ръководеща партия „ Право и правдивост “ именно в частта, че Варшава ще бъде отворена за концепцията за разполагането на американски нуклеарни оръжия на територията на Полша. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи през днешния ден пред публицисти, че сходни дейности ще усилят напрежението на целия континент.

Междувременно полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи, че на последната среща на високо равнище на Европейски Съюз се е оповестил за налагане на наказания против всички членове на партията „ Единна Русия “, тъй като " всички носят отговорност ". А членовете на ръководещата партия в Русия наброяват над 2 милиона души.

Освен това Моравецки упрекна Германия, че е главната страна, която попречва въвеждането на решителни наказания против Русия.

„ Санкциите се блокират главно от Германия “, сподели полският министър председател на конференция в отговор на въпрос, обвързван с унгарския министър председател Виктор Орбан и неговото отношение към глобите против Русия. „ Орбан не попречва глобите. Това вършат главно огромни страни, които се опасяват за бизнеса си, опасяват се от следствията, а може би и от нещо друго “, сподели Моравецки и прикани огромните и богати страни в Западна Европа да проявят увереност.

Полският министър председател насочи рецензии и към някогашния немски канцлер Ангела Меркел.

„ Госпожо канцлер, Вие запазихте безмълвие от началото на войната. Точно немската политика през последните 10 – 15 години обаче способства за сегашната мощ на Русия, която е учредена на монопола в търговията със първични материали “, сподели Моравецки, представен от ДПА.

После той се обърна и непосредствено към френския президент Еманюел Макрон.

" Господин президент Макрон, какъв брой пъти преговаряхте с Путин, какво постигнахте? С нарушители не се дискутира, не се договаря, с нарушителите човек би трябвало да се бори ", уточни той. " Никой не преговаряше с Хитлер. Вие бихте ли преговаряте ли с Хитлер, със Сталин, с Пол Пот ", попита Моравецки.

Той също така прикани за основаване на интернационална проверяваща комисия за геноцида, който е осъществен съгласно него от съветската войска в украински градове, измежду които и Буча, съобщи Франс прес.

" Тези кървави кланета, осъществени от руснаците, от съветските бойци, заслужават да бъдат наречени с тяхното име. Това е геноцид и той би трябвало да бъде съден ", сподели Моравецки. " Ето за какво ние предлагаме основаването на интернационална комисия, която да проверява този геноцид ", добави той. Моравецки акцентира, че сходна комисия е нужна, в случай че " ние желаеме да научим истината за мащаба на съветските фашистки закононарушения ", сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР