Кремъл се надява, че ще успее да изясни ситуацията около

...
Кремъл се надява, че ще успее да изясни ситуацията около
Коментари Харесай

Песков: На целия свят ще му е интересно да научи какво са правили биолабораториите на САЩ в Украйна

Кремъл се надява, че ще успее да обясни обстановката към биолабораториите на Съединени американски щати в Украйна. На целия свят ще му бъде забавно да научи с какво точно са се занимавали те, увери прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Тази тематика, несъмнено, е доста значима. И е значима за целия свят. Да се надяваме, че ще успеем да изясним какво са правили тези институции, които са функционирали на територията на Украйна и употребата на които в действителност се е осъществявала от американски експерти ", сподели представителят на Кремъл на брифинг за публицисти в сряда.

По мнението на Песков " вероятно на целия свят ще му бъде забавно да разбере и узнае с какво да се занимавали тези институции ". Той посочи, че съответните данни могат да бъдат разкрити навреме.

По-рано формалният представител на Министерството на защитата на Русия генерал-майор Игор Конашенков заяви, че по време на специфичната военна интервенция са били разкрити обстоятелства за екстренно заличаване от киевския режим на следите на осъществена на територията на Украйна военно-биологическа стратегия, финансирана от Министерството на защитата на Съединени американски щати. По думите му от сътрудници в украйнските биолабораторий е получена информация за екстренно заличаване на 24 февруари на свръх рискови патогени: причинителите на чума, сибирска язва, тулеремии, холера и други смъртоносни заболявания.

По-късно представител на Съединени американски щати е подтвърдил съществуването на биологични проучвателен обекти в Украйна.

РИА Новости съобщи по-рано, че заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд е споделила, че в Украйна има уреди за биологични проучвания. Киев и Вашингтон обаче работят за попречване на това насъбраните там материали да попаднат в ръцете на съветските сили.

Превод и редакция " Епицентър "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР