Кремъл реагира гневно на коментар на украинския президент Володимир Зеленски,

...
Кремъл реагира гневно на коментар на украинския президент Володимир Зеленски,
Коментари Харесай

Кремъл отговори гневно на коментар на Зеленски за ВСВ

Кремъл реагира яростно на коментар на украинския президент Володимир Зеленски, че сговор на Съюз на съветските социалистически републики с нацистка Германия е довел до експлоадирането на Втората международна война, предава Франс прес, цитирана от БНР.

„ Категорично не сме съгласни с това мнение “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, който упрекна Зеленски в поддръжка за „ мощно неправилната “ позиция на Полша за историческите събития. „ Това изказване е оскърбително за десетки милиони руснаци и жители на страни от Оперативно-наблюдателно дело, чиито родители и родственици са дали живота си за освобождението на Европа, включително и Полша, от фашизма “, акцентира Песков.

По време на аудиенция в Полша в понеделник за отбелязването на 75-годишнината от освобождението на концлагера „ Аушвиц “ Зеленски съобщи, че поляците „ са били първите, които са усетили следствията от незаконния сговор на тоталитарните режими “.

„ Това докара до началото на Втората международна война и разреши на нацистите да дадат старт на смъртоносния Холокост “, сподели Зеленски на взаимна конференция с полския си сътрудник Анджей Дуда.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР