Кремъл разкритикува американската истерия, след като вчера държавният секретар на

...
Кремъл разкритикува американската истерия, след като вчера държавният секретар на
Коментари Харесай

Кремъл видя американска истерия за Украйна

Кремъл разкритикува американската " нервност ", откакто през вчерашния ден държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън изрази безпокойствие от съветски изказвания за Украйна, заяви Франс прес.

" Тази нервност е създавана по неестествен метод. Тези, които докараха своите въоръжени сили от другата страна на Атлантика, т.е. Съединените щати, ни упрекват в необикновени военни действия на наша територия. Това въобще не е разумно и обичайно ", сподели Дмитрий Песков, прессекретар на съветския президент Владимир Путин, в предаването " Москва. Кремъл. Путин " по държавната телевизия " Русия 1 ".

Съединените щати са " съществено обезпокоени " от дейностите на Русия по отношение на Украйна, съобщи Блинкън по време на посещаване в Сенегал през вчерашния ден.

Държавният секретар на Съединени американски щати назова съветските военни действия на украинската граница " необикновени ".

" Наистина сме разтревожени от някои изказвания, които... чухме както от Русия, по този начин и в обществените мрежи ", сподели той.

Блинкън не разяснява през вчерашния ден дали съгласно американското разузнаване Русия желае да превземе украински територии, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Не знаем какви са желанията на президента Путин. Но знаем какво се е случвало в предишното ", сподели държавният секретар на Съединени американски щати.

Той загатна за тактика на " илюзорни провокации " от страна на Украйна или която и да било друга страна, които биват употребявани като " опрощение за проектите на Русия ".

В четвъртък Путин упрекна Запада, че разпалва възходящото напрежение по границите на Украйна и в Черно море. Бомбардировачи на западни страни са се доближавали на 20 километра от Русия, сподели той, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР